İBB'den ihtiyaç sahiplerine okkalı ödeme! Başvuranlar bu ay 500 TL nakit para alacak: Ramazan kolisi, fatura, market kartı...

İBB'den ihtiyaç sahiplerine okkalı ödeme! Başvuranlar bu ay 500 TL nakit para alacak: Ramazan kolisi, fatura, market kartı...

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İstanbul halkına müjdeli haber Ekrem İmamoğlu tarafından verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik tam tamına 500 TL destek ödemesi verilecek. Ramazan ayı içerisinde verilecek olan destek ödemesinden 400 bin ailenin faydalanması bekleniliyor. Peki destek ödemesi kimlere yapılacak? İşte tüm detaylar...

İBB'DEN DESTEK HAREKATI!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte dikkat çeken destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıklandı. Yapılacak olan destek ödemesi ramazan ayı ile birlikte vatandaşlara verilecek. Resmi bir açıklama ile duyurulan destek öncelikle şehit, gazi yakınlarına verilecek.

Nakit desteğin yanı sıra gıda kolileri, market kartı gibi farklı destekler de verilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte destek başvuru sürecine değinen Ekrem İmamoğlu, yapılacak olan destek ödemesinde ekonomik zorluklar çeken aileler, ihtiyaç sahibi aileler, evi olmayanlar ve depremzedelerin faydalanacağının altını çizdi. İstanbul'da ikamet edip ihtiyaç sahibi olanlar veya afet bölgesinden İstanbul'a göçen vatandaşlara 150 bin gıda kolisi desteğinde bulunulacak. Gıda kolisinin içeriği de paylaşıldı.

15668171079281.jpg

KOLİ VE NAKİT DESTEĞİ VERİLECEK!

Yapılan destek ödemesinden 150 bin ailenin faydalanacağına dikkat çekildi. 150 bin aileye verilecek olan gıda kolisinin 318 TL değerinde olduğu açıklandı. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak kolilerden gönderilecek. İhtiyaç sahibi ve afetzedeler tarafından faydalanılacak olan destek ödemesinden ise toplamda 160 bin kişiye verilecek. Destek ödemesi ile birlikte 500 TL nakit desteği verilecek.

kredi-faizleri-nasil-belirlenir.jpg

İFTAR VE SAHUR SOFRALARI KURULACAK!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarında 53 bin hane için şehit, gazi yakınını ve engellilere özel olarak 12 milyon 550 TL değerinde market kartı desteği sağlayacağını belirti.

Ayriyeten ramazan ayı boyunca İstanbul meydanlarında 17 bin kişilik iftar yemeği düzenlenecek. Belirtilen kapsam dahilinde 7 bin 600 kişiye ise sahur yemeğinin dağıtılacağına dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN