İç Anadolu açılmaya devam ediyor: Maraş depremleriyle başladı...

İç Anadolu açılmaya devam ediyor: Maraş depremleriyle başladı...

Maraş depremlerinin ardından İç Anadolu'da görülmeye başlayan obruklara yenileri ekleniyor. Bu kez, obruğun meydana geldiği il Konya. Karapınar'da 13 kilometre mesafede boş tarlada bir obruk meydana geldi. Obruğun 25 metre çapında, 10 metre derinlikte olduğu kaydedildi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından sarsıntılar dört ay geçmesine rağmen hala devam ederken, İç Anadolu'da depremlerden bu yana derin obruklar görülmeye başladı.

Korkutucu görülen dev obruklar, ilk olarak Aksaray'da on gün arayla nisan ayında meydana geldi. Sultanhanı ilçesine bağlı Tepeköy mevkisinde yerleşim yerlerine 500 metre mesafede, yaklaşık 8 metre çapında ve 6 metre derinliğinde obruk meydana geldi.

Obruğun 100 metre çevresinde de yer yer yarılmaların ve küçük çapta çökmelerin olduğu gözlendi.

aksaray.webp

KAHRAMANMARAŞ'TA DA AYNISI OLDU

Büyüklüğü ve çevreye verdiği hasarları gün geçtikçe daha da ortaya çıkan depremin, Kahramanmaraş'ın Tatar Mahallesi'nde yerleşim yerine yakın tarım arazisinde de nisan ayında obruk oluşturduğu görüldü.

maras.jpg

ŞİMDİ DE KONYA'DA

Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Mısırlı Yaylası'nda pancar tarlasında vatandaşlar, obruk oluştuğunu fark etti.

Çapı yaklaşık 25 metre, derinliği ise 15 metreyi bulan obruğu görünce tedirgin olan vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi.

7100438.jpg

Obruğun oluştuğu sırada çevrede bulunan vatandaşlardan Tahir Akpınar, gazetecilere, duydukları gürültünün ardından obruğun oluştuğu yere gittiklerini söyledi.

gfdfgfh.jpg

Büyük bir tozla karşılaştıklarını ifade eden Akpınar, "Olay yerinde o an kimsenin olmaması ve çalışmaması da büyük şans, tarla sahibine geçmiş olsun." dedi.

gfsgddfgfg.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN