İçişleri Bakanlığı afetzede genelgesini yayınladı! Hiçbir ücret alınmayacak! Tek yapmanız gereken adınızı yazdırmak

İçişleri Bakanlığı afetzede genelgesini yayınladı! Hiçbir ücret alınmayacak! Tek yapmanız gereken adınızı yazdırmak

Afetzedelerin geri dönüş işlemleri ve yol masrafları hakkında açıklama İçişleri Bakanlığından geldi. İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı, 81 il valiliğine genelge gönderdi. 'Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri' Konulu genelge kapsamında afet dedelerle ilgili tahliye taleplerinin kesintisiz şekilde devam ettiği belirtildi. İşte yayınlanan genelgenin detayları…

AFAD 81 il valiliğine 'Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri' konulu bir genelge gönderdi. Genelgede; diğer illerden afet bölgesine, afet bölgesinden geçici olarak yaşadıkları diğer illere, afet bölgesinden afet bölgesine gidiş-dönüş yapmak isteyenlerle ilgili tahliye taleplerinin karşılanması işlemlerinin kesintisiz şekilde devam ettiği belirtildi. Afetzede vatandaşların geri dönüş işlemleri ve yol masrafları ile ilgili tüm işlemlerin valilik ve kaymakamlık bünyesinde yürütüldüğü aktarıldı. İhtiyaç olması durumunda teknik ekipman ve personel bakımında destek sağlanacağı vurgulanırken tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarının adres ve iletişim bilgilerinin valilik ve kaymakamlığın internet ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacağı aktırıldı. İşte yayınlanan genelgenin detayları…

ÜCRETLER KARŞILANACAK

Yol masraf talebinde bulunan depremzede vatandaşların 'https://tahliye.afad.gov.tr' adresi üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Tahliyeler ve geri dönüşler hakkında müracaat noktalarına başvuru yapan depremzede vatandaşların bilet ücretlerinin karşılanacağı vurgulandı.

yolculuk.jpg
Kendi imkanları dahilinde bilet alan afetzedelerin talep etmeleri durumunda bilet ücretlerinin ödeneceği yapılacak ödemelerin depremzede vatandaşların T.C kimlik numaralarının üzerinden yapılacak aktarıldı. Çıkış illerindeki tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarına müracaat yapmadan afet bölgesine ulaşan vatandaşların ödemelerinin karşılanacağı aktarıldı. 7/24 çalışma esasına dayalı olarak yapılan tahliye ve müracaat işlemlerinin ulaşım noktalarında uygun vasıtalarla gidiş dönüşlerin gerekli her türlü imkan ve kolaylıkların kesintisiz bir şekilde yapılacağı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN