İETTde kadın şoför sayısı rekor üstüne rekor kırıyor

İETTde kadın şoför sayısı rekor üstüne rekor kırıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı paylaşımla İETT bünyesine Kadınlar Günü’nde alınan bir kararla 50 yeni kadın şoförün daha alınacağını duyurdu. Böylelikle İETT'deki kadın sayısı 99'a çıkmış olacak.

Yıllara göre İETT'de çalışan kadın şoför sayısında, son 3 yılda büyük bir artış olduğu kaydedildi. 2019 ve önceki yıllarda "0" olan kadın şoför sayısı, sonraki yıllarda büyük bir artış gösterdi. 2020 yılında 26 olan sayısı, 2021'de 49'a yükseldi.

2022 yılında ise bu sayının 99'a çıkarılması hedefleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından “Yapamazlar denmişti, çok da iyi yaptılar. Sayıları hızla artıyor.” notunu düşerek, İETT bünyesine 50 yeni kadın şoför daha alınacağını duyurdu.

İETT Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler de konuya dair, “2019 yılında çıktığımız bu yolculukta ilk olarak 10 kadın otobüs şoförünün istihdam ettik. Arkasından 2020 ve 2021 yıllarında da bu çalışmalarımız devam etti ve şu anda İETT filosunda 49 kadın otobüs şoförü hizmet vermekte. Bugün de 2022 yılı ile ilgili 50 kişilik yeni bir alım planladığımız için mülakatlarımız başladı. Bu sene sonunda sadece kadın otobüs şoförleriyle ilgili 99’a çıkarmayı arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN