İkinci el konut alacakların hayalleri gerçek oluyor! Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi, seçimden sonra büyük sürpriz var!

İkinci el konut alacakların hayalleri gerçek oluyor! Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi, seçimden sonra büyük sürpriz var!

Son dönemde konut projeleri gündemde yer alırken Bu kez de ikinci el konutlarla ilgili bir çalışma gündeme geldi. En kapsamlı konut projesinin yapıldığını ve 20 yıldır yapılmaya devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez de ikinci el konutları ile ilgili müjdeyi verdi. İşte yeni konut projesi hakkındaki tüm detaylar…

TRT ortak yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orta gelir grubuna yönelik düzenlenen "Yeni Evim Kampanyası" kampanyası hakkında merak edilen soruların yanıtını verdi. İkinci el evlerin de kampanya kapsamında olup olmayacağı merak edilirken müjde Başkan Erdoğan’dan geldi. İkinci el konutlar için de çalışma yapılacağını belirten Erdoğan, projenin planlama aşamasına devam edildiğini söyledi. Konunun netleşmesi durumunda detayların kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Başkan Erdoğan, ilk evine alınacak vatandaşlar içinde yeni konut arzına öncelik verdiklerini dile getirdi. İşte yeni konut projesi hakkındaki tüm detaylar…

ÖNCELİK İLK EV ALACAKLARDI


Yeni konut arzını artırarak istihdamı da arttırmak istediklerini belirten Başkan Erdoğan, bu durumun seçim sonrasında gerçekleşeceğini söyledi. Ciddi bir altyapı olduğunu vurgulayan Erdoğan, deneyim ve tecrübe olduğunu da sözlerine ekledi. Düşük gelir grubundaki vatandaşların da ev sahibi olmaya başladığına söyleyen Başkan Erdoğan, kuralların çekildiğini ve 2 yıla kadar evlerin teslim edileceğinin altını çizdi.

konut-almak.jpg

Orta gelir grubunu da düşünerek yeni bir kampanya yaptıklarını ifade eden Başkan Erdoğan, Roman vatandaşları unutmadıklarını da dile getirdi. Her vatandaşın uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olacağını vurgulayan Erdoğan, “Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut kampanyasını biz yaptık ve 20 yıldır yapıyoruz. İhtiyaç halinde yeni projeleri de hayata geçirmekten geri durmayacağız." dedi. Başkan Erdoğan, konut projeleri dışında yangın sel deprem gibi afet bölgelerindeki konutların da teslim edildiğini söyledi.

FİLYOS'TA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR


Gündemde sık sık tartışılan konular arasında Karadeniz'de bulunan gaz yer alırken hanelerde ne zaman kullanılacağı ile ilgili sorulara da yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılının ilk çeyreğinde Karadeniz gazının milletimizle buluşması için çalışmaların 7/24 devam ettiğini vurguladı. Sahadaki çalışmalara değinen Başkan Erdoğan, 3 ana bileşenden oluştuğunu söyledi. İlk bileşenin deniz tabanı üretim tesislerinde devam ettiğini belirten Başkan Erdoğan, 2. işleme tesisinin 3 boru hatları olduğunu ve sahada yaklaşık 10.000 kişinin çalıştığını aktardı.

karadeniz-gazi.jpg

Denizde 50'den fazla geminin operasyonları yürüttüğünü sözlerine ekleyen Erdoğan, “Çalışmalar, canlı yaşamının dahi olmadığı denizin 2 bin 200 metre altında tamamen uzaktan kumandayla kontrol edilen robotlarla ve sistemlerle yürütülüyor. Derin denizde boru ve kordon bağı serimi tamamlandı. Derin deniz ana kordon hattının nihai etütlerine de başlandı. Yavuz ve Kanuni gemileri kuyuların alt ve üst tamamlama işlemlerini gerçekleştiriyor.” şeklinde konuştu.

Sahadaki Kara tesisinin %90'nın tamamlandığını vurgulayan Erdoğan, Kuyubaşı ekipmanı, gaz toplama ve dağıtım hazinesi gibi devasa ekipmanlarını da deniz tabanına indirilmeye başlandığını aktardı. Karadeniz'deki gazı ulusal sistemi aktaracak olan BOTAŞ’ın ölçüm istasyonunun ve 36 kilometrelik boru hattının inşasının tamamlandığını aktaran Başkan Erdoğan, testlerin yapıldığını söyledi. Yoğun bir çalışma sürecinin olduğunu dile getiren Erdoğan çalışmaların Filyos'ta yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN