İkiz kardeşini bıçakladı ceza almayacak! Kanunlara göre suç teşkil etmiyor

İkiz kardeşini bıçakladı ceza almayacak! Kanunlara göre suç teşkil etmiyor

Evde kardeşini bıçaklayarak öldüren 5 yaşındaki çocuk, herhangi bir suçla itham edilmeyecek. Nedeni ise şaşkınlık uyandırdı. İşte detaylar...

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan ikiz kardeş cinayeti yaşandı. Aralarında kavga eden kardeşlerden biri, mutfak bıçağını eline aldı ve ikiz kardeşini defalarca bıçakladı. Ölümcül bıçak darbeleri alan çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

KANUNLARA GÖRE CEZASI YOK

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Kaliforniya eyaleti ceza kanuna göre, kardeşini ölümcül şekilde bıçaklayan 5 yaşındaki çocuk, 'yaptığı eylemin yanlış olduğunu bilmediği' gerekçesiyle herhangi bir suçla itham edilmeyecek.

Şerifin ofisi, yaşanan cinayet vakasına ilişkin, "Bu iki küçük çocuğun ailesi için çok üzgünüz ve onların acısını paylaşıyoruz" açıklamasında bulundu. Şerifin ofisi, yetkililerin cinayetle ilgili suç duyurusunda bulunmayı planlamadıklarını da sözlerine ekledi.

"SUÇ TEŞKİL EDEN BİR EYLEM DEĞİL"

"Kaliforniya yasalarına göre bir çocuğa suç isnat edebilmek için yaş, suç işleme niyeti ve yanlışlık bilgisi gibi faktörler gereklidir" ifadesinde bulunan şerifin ofisi ayrıca, "Mevcut soruşturmaya göre, başka herhangi bir tarafın ihmali ya da suç teşkil eden bir eylemi olduğuna dair bir belirti de bulunmamaktadır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN