İlahiyat mezunları ne iş yapar, din kültürü öğretmeni olabilir mi? İlahiyat mezunlarının öğretmenlik hakları

İlahiyat mezunları ne iş yapar, din kültürü öğretmeni olabilir mi? İlahiyat mezunlarının öğretmenlik hakları

İslam dininin incelenmesi ve öğrenilmesi için eğitim ve araştırmaların yapıldığı bölüm ilahiyattır. Peki, ilahiyat mezunları ne iş yapar, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olabilirler mi? İşte detaylar...

İslam dininin incelenmesi ve öğrenilmesi için eğitim ve araştırmaların yapıldığı bölüm ilahiyattır. Bu bölümde eğitim alan kişilerin din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapıp yapamayacakları ise oldukça merak edilen bir konudur. Peki, ilahiyat mezunları ne iş yapar? İlahiyat mezunlarının din kültürü öğretmenliği yapma hakları var mıdır?

İLAHİYAT MEZUNLARI DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENİ OLABİLİYOR MU?

İlahiyat mezunlarının din kültürü öğretmeni olma hakları yoktur. İlahiyat mezunları yalnızca meslek derslerinde öğretmenlik yapabilirler.

 ilahiyat mezunu ne iş yapar

İlahiyat mezunu olanlara din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği hakkının tanınması sonrasında yedi atama döneminde 37.000'den fazla kişi din kültürü öğretmeni olabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurmuştur. Bu kişilerin de 14.686'sı atanmıştır. Danıştay'ın aldığı kararla bu kişilerin durumları tartışma konusu olmuştu. Fakat, Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklamayla bu kişilerin hakkını kalıcı olduğu ve öğretmenlik yapmaya devam edecekleri belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN