İlber Ortaylı'dan şaşırtan Ayasofya çıkışı! “ Aklı olan kapatır” Şakası yok başınıza çökecek

İlber Ortaylı'dan şaşırtan Ayasofya çıkışı! “ Aklı olan kapatır” Şakası yok başınıza çökecek

Yaptığı çıkışlarla adından sıkça söz ettiren İlber Ortaylı bu kez de Ayasofya ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek Bilim programına konuk olan Ortaylı “ Akılları varsa kapatır” sözleriyle gündeme bomba gibi düştü. İşte İlber Ortaylı'nın o açıklamaları…

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Bilim programının konuğu olan İlber Ortaylı, Ayasofya için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ebedi restorasyonu alınmalı diyerek açıklamalarda bulunan Ortaylı, tarihi yapının başımıza çökeceğini söyledi. İşte İlber Ortaylı'nın o açıklamaları…

İLBER ORTAYLI'DAN ŞOK AÇIKLAMA

Fatih Altaylı'nın sunduğu programa katılan İlber Ortaylı Ayasofya'nın ebedi restorasyonu alınması gerektiğini söyledi. Bu durumu şakası olmadığını belirten uzman isim, kapatılmaması durumunda yapıda çökme olacağını aktardı. Her gün binlerce ziyaretçi ağırlayan Ayasofya hakkında açıklamalarına devam eden Ortaylı, şaşırtan ifadeler kullandı.

ilber-ortayli-fatih-altayli.jpg

AKLI OLAN KAPATIR

Fatih Altaylı’nın “Bin 500 senelik binaya bu kadar insan sokulur mu?” Sorusuna yanıt veren İlber Ortaylı, sokulmaz diyerek kapatılıp restore edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ayasofya gibi 500 senelik bir yapının ebedi restorasyonu alınması gerektiğinin altını çizen İlber Ortaylı, “ Akılları varsa kapatırlar.” sözleriyle gündeme bomba gibi düştü.

ayasofya-2.jpg

KAPATILMAZSA NE OLACAK?

Fatih Altaylı, “Kapatılmazsa ne olur?” sorusunu yöneltirken İlber Ortaylı'nın cevabı ise şaşkınlık yarattı. Yapının çökeceğini belirten Ortaylı, “Çöker. Başlar çöküntü.” yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN