İlçenin tek geçim kaynağı! Kırmızı elmas için köylüler kolları sıvadı: Yılda 7 kez hasat veriyor

İlçenin tek geçim kaynağı! Kırmızı elmas için köylüler kolları sıvadı: Yılda 7 kez hasat veriyor

İlçenin tek geçim kaynağı için hasat başladı. Bir yılda sadece 7 kez hasat veren kırmızı elmas için köylüler kollarını sıvadı. Her geçen gün ünlenen bu hasat bölgeye ekonomik destek sağlıyor. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Yılda sadece 7 kez hasat veren kırmızı elmasın hasat zamanı geldi. Milyonları heyecanlandıran hasat zamanında festivaller düzenleniyor. O ilçeye özgü üretim tek geçim kaynağı olarak biliniyor. İşte tüm detaylar...

İLÇENİN EKONOMİK CAN DAMARI

Mobilyalarıyla ünlü Bursa'nın İnegöl ilçesi aslında en büyük gelirini tarımdan elde ediyor. İnegöl bu günlerde, tatlı bir telaşın içinde. Çünkü "kırmızı elmas" olarak adlandırılan Kurşunlu çileğinin hasat zamanı geldi çattı! Yılda tam 7 kez hasat veren bu eşsiz çilek, İnegöl'ün göz bebeği ve ilçenin ekonomik can damarı.

maxresdefault-13.jpg

KURŞUNLU ÇİLEĞİ: LEZZET VE BEREKET BİR ARADA

Kurşunlu çileği, sadece İnegöl'e özgü bir tür. Yediveren cinsi olduğu için yılda 7 kez hasat vermesi, hem üreticiler hem de tüketiciler için büyük bir avantaj. Aralık ayına kadar devam eden hasat dönemi boyunca, 8 bin dönüm alanda yaklaşık 200 bin ton rekolte bekleniyor. Bu da İnegöl'ün ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

62909b5ceb10bb1378bbafc5.webp

KIRMIZI ELMASIN HASADI: EMEK VE UMUT DOLU GÜNLER

Çilek tarlalarında hummalı bir çalışma var. Köylüler, özenle yetiştirdikleri çilekleri toplamak için sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalara akın ediyor. Her bir çilek, özenle toplanıp paketleniyor. Tarlada 35-40 liradan alıcı bulan çilekler, hem üreticinin yüzünü güldürüyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

img20220527124511.webp

İNEGÖL'ÜN GURURU: KURŞUNLU ÇİLEĞİ

Kurşunlu çileği, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda yarattığı ekonomik değerle de İnegöl'ün gurur kaynağı. İlçede çilek yetiştiriciliği, sadece bir tarım faaliyeti değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi. Çilek hasadı, ilçenin sosyal yaşamını da etkiliyor. Hasat döneminde festivaller düzenleniyor, çilekten yapılan çeşitli ürünler sergileniyor.

b67d33fe0c3a56767c90674a8b04fc72.jpg

GELECEĞE UMUTLA BAKMAK

İnegöl, çilek üretimiyle geleceğe umutla bakıyor. Kurşunlu çileğinin ünü her geçen gün artıyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen talepler, üreticileri daha da motive ediyor. Yeni yatırımlar yapılıyor, üretim alanları genişliyor.

İnegöl'ün kırmızı elması Kurşunlu çileği, sadece bir meyve değil, aynı zamanda bir yaşam kaynağı. İlçenin ekonomisine ve sosyal hayatına yaptığı katkıyla, İnegöl'ün geleceğine ışık tutuyor. Yılda 7 kez hasat veren bu eşsiz çilek, İnegöl'ün adını tüm dünyaya duyuruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN