MTA'dan İliç'teki fay hattına yönelik iddialara yanıt

MTA'dan İliç'teki fay hattına yönelik iddialara yanıt

Erzincan İliç’teki Anagold maden sahasının tam altından geçen Ovacık fay hattı-Munzur segmentinin resmi fay haritasından sildiği iddiaları gündeme gelmişti. MTA Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Daha önce bu fayın haritalandığı ancak sonradan silindiğine ilişkin paylaşımın gerçekle bir ilgisi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Erzincan’da 9 işçinin meydana gelen heyelan nedeniyle toprak altında kaldığı madenin altından geçen fay hattının Maden Tetkik ve Arama'nın resmi haritasından kaldırıldığı kamuoyuna yansımıştı.

MTA Genel Müdürlüğü, Türkiye Diri Fay Haritası ile ilgili iddialara yönelik açıklama yaptı.

Açıklamada "Daha önce bu fayın haritalandığı ancak sonradan silindiğine ilişkin paylaşımın gerçekle bir ilgisi bulunmamaktadır" ifadesi yer alırken bugün kullanılan Türkiye Diri Fay Haritası'nın farklı ölçeklerde 2012 ve 2013 yıllarında basıldığı ve gündeme getirilen diri fay haritalarının 2013 yılından sonra yeniden basımının yapılmadığı bilgisi aktarıldı.

Harita basım sürecinde arazi gözlemleri sonucunda İliç yakınında yer alan diri fay aktivitesinin tespit edildiği belirtilen açıklamada, Bu nedenle diri fay aktivitesi belgelenmesi takiben 1/25.000 ölçekli haritalara ve sayısal veri tabanına eklenmiş olup talep eden kurum ve kuruluşlara sayısal olarak bu şekliyle paylaşılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN