İlk faturalar hanelere ulaştı! “0 TL” ibaresini görenler şaştı kaldı! Ödeme yapanda yararlanacak

İlk faturalar hanelere ulaştı!  “0 TL” ibaresini görenler şaştı kaldı! Ödeme yapanda yararlanacak

Nisan ayı doğalgaz faturaları konutlara gelmeye başladı. Faturalarda 0 rakamını görenler şaşkınlığına engel olamadı. 24 Nisan 1 Mayıs tarihleri arasında doğalgaz faturalarının ücretsiz olacağı açıklanırken faturalarda da “0 TL” ibaresi yer almaya başladı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Karadeniz gazının sistemi aktarılması ile birlikte faturalarında ücretsiz olacağı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte 24 Nisan 1 Mayıs arasındaki faturalar için ödeme alınmayacağı belirtildi. 1 Mayıs 2023 tarihi ile 1 Mayıs 2024 tarihine kadar olan doğalgaz faturalarının 25 metreküplük kullanımının ücretsiz olduğu Resmi Gazete’de yayınlandı. Çorum'un Sungurlu ilçesinde ise “0 TL” ibaresi bulunan faturalar konutlara ulaştı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

İLK FATURALAR HANELERDE

Yaşanan gelişme ile birlikte ilk faturalarda hanelere gönderilmeye başladı. Sosyal medyada yayılan görüntüler ile birlikte faturadaki detayda gözlerden kaçmadı. Çorum'un Sungurlu ilçesinde evlere gönderilen doğalgaz faturalarında “Bu faturanıza esas tutar, Cumhurbaşkanlığı düzenlemeleri çerçevesinde devlet tarafından karşılanmıştır. Karadeniz gazımız hayırlı olsun” ifadelerinin yer aldığı göze çarptı.

0-tl-odeme.jpg

Doğalgaz faturasını 0 TL olarak gören Sungurlu'da yaşayan Abdullah Kayış, yaşanan duruma sevinirken Kampanyayı düzenleyen yetkililere de teşekkürlerini iletti.

ÖDEME YAPANA İADE YAPILACAK

Ödeme yapan vatandaşlar konu hakkında detayları araştırmaya devam ediyor. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, dağıtım şirketlerine gerekli yazının gönderildiğini belirtti. Hiçbir tüketicinin hakkının zayi olmayacağının altını çizen Yılmaz, tahsil edilen faturaların olması durumunda ödemelerin iptal edileceğini ve vatandaşlara para iadesi yapılacağını aktardı.

fatura-zam.jpg

37 MİLYAR TL ÖDEME YAPILACAK

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Başkanı Yaşar Arslan, doğalgaz desteğini maliyet tutarını açıkladı. 1 ay boyunca konutlar, ibadethaneler ve cemevlerinde doğalgaz ücreti alınmayacağını duyuran Arslan, sonraki 11 ayda ise 25 metreküp doğal gazın ücretsiz olarak vatandaşın kullanımına sunulacağını belirtti. Yaşar Arslan, hane başına ortalama 2.000 TL tutarındaki doğalgaz faturasının ücretsiz olacağını vurguladı.

dogalgaz-ocak.jpg

Arslan,“Hanelerde yıllık doğalgaz giderinin ortalama 6 bin lira olduğu düşünüldüğünde, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında yıllık doğalgaz giderlerine yaklaşık yüzde 35 destek sağlanmış olacaktır. Her iki desteğin toplam maliyetinin yaklaşık 37 milyar lira olacağını tahmin ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN