İlk kar düşüyor! İstanbul bir anda kuzey kutbuna dönecek! Meteoroloji o iller için kar alarmı verdi

İlk kar düşüyor! İstanbul bir anda kuzey kutbuna dönecek! Meteoroloji o iller için kar alarmı verdi

Son dakika haberi... Yeni yılla beraber beklenen kar bir türlü ülkemize gelmedi. Önceki yıllara göre sıcak bir kış geçiren Türkiye kuraklıkla karşı karşıya kalmış durumda. Vatandaşlar ise 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Kar hangi tarihlerde geliyor?' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen kar yağışının gelmemesi uzmanları da şaşırtırken beklenen tarih verildi. İlk kar sonunda geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü o iller için kar alarmı verdi. Balkanlar üzerinden geliyor. İşte detaylar...

Son dakika hava durumu haberi... Ocak ayının son günlerine doğru geldik ancak halen beklenen kar yağışı kendini göstermedi. Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar yağışı görüldü ancak etkisi kısa sürdü. Beklenen yağışların etkisini göstermemesi kuraklık riskini iyice artırırken uzman isimlerinden son dakika duyurusu geldi. Soğuk bir sistemin Balkanlar üzerinden gelmesini beklediklerini belirten uzmanlar, tarih vererek o illerde yaşayanları uyardı. İstanbul'da göz gözü görmeyecek.

UZMANLAR TARİH VERDİ! BEKLENEN KAR GELİYOR

Aralık ayıyla birlikte Sibirya soğukları Trakya üzerinden ülkemize giriş yapmıştı ancak etkisi kısa sürdü. Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar yağışı görülürken İstanbul'da ilk kar Silivri'ye düşmüştü. Vatandaşlar ise 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Uzmanlar son dakika olarak uyardı, ilk kar o tarihte geliyor.

gngng-1.jpg

Kuru soğuklar tüm İstanbul'u etkisi altına alırken tüm vatandaşlar kar yağışının ne zaman olacağını sorgulamaya başladı. Yeni yıla sayılı günler kala tüm İstanbulluları kar heyecanı sarmış ve Pazartesi gecesi bazı bölgelerde yer yer kar yağışı görülmüştü.

İSTANBUL'A NEDEN KAR YAĞMADI?

Ocak ayında olmamıza rağmen henüz İstanbul'a kar yağmış değil. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Üniversitesi’nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, Grönland Blokajı’nı işaret ederek, blokaj nedeniyle soğuk hava ve kar yağışının yön değiştirdiğini söyledi. Kar yağışları ile ilgili önemli bilgiler veren Bozyurt, şunları söyledi:

"2022’nin sonu ve 2023’ün başının son yıllara göre oldukça sert geçeceğini söylemiştik ama bu sene Grönland Blokajı oluştu. Bu blokaj yüzünden pek çok hava kütlesi Türkiye'ye gelemedi. Yani tam geliyorken yön değiştirdi ve dolayısıyla Türkiye'nin önünde adeta bir set gibi durdu.

Bu yüzden de kuzeyden gelen hava kütlenin girişini engelledi. Fakat şimdi gelecek olan hava kitlesi azimle geliyor gibi görünüyor. Eğer son dakika bir değişiklik olmazsa Grönland blokajı kırılıyor. Blokaj kırılınca zaten artık yukarıdan aşağı çok normal bir şekilde hava kütleleri artmaya devam edecektir."

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT! KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Beklenen kar yağışının Balkanlar üzerinden geldiğini ve şiddetli olacağını belirten Bozyurt, o illerde yaşayanları uyararak "Şu anki sistemlere göre Ocak 25’ten itibaren hava sıcaklığında bir azalma var. Özellikle 27-28-29 Ocak tarihlerinde ciddi anlamda soğuk ve yağışlı bir hava kütlesinin Balkanlar üzerinden Türkiye'ye girmesi bekleniyor. Çok mu etkili kar yağışı olacak? O konuda şu anda net bir şey söyleyemem ama kar yağışı bekleniyor." dedi.

fbfb-2.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara ve Kıyı Ege ile Kütahya, Uşak, Denizli, Antalya ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kıyı Ege ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

20 OCAK 2023 CUMA GÜNÜ

b1.jpg

21 OCAK 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

b2.jpg

22 OCAK 2023 PAZAR GÜNÜ

b3.jpg

23 OCAK 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

b4.jpg

24 OCAK 2023 SALI GÜNÜ

b5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN