İlk kez ev alacaklara yok böyle kampanya! Bedavadan biraz daha pahalı: Kira öder gibi ödeyeceksiniz

İlk kez ev alacaklara yok böyle kampanya! Bedavadan biraz daha pahalı: Kira öder gibi ödeyeceksiniz

Kredi faiz oranlarının uçuşa geçtiği dönemde, ilk kez ev alacaklar için tarihi kampanya paylaşıldı. Son yıllarda artan kiracı ve ev sahibi tartışmaları üzerine Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından paylaşıldı. Kiracı ve ev sahibi tartışmalarının yükseldiği günlerde, kendi evinizi kira öder gibi ödeyeceksiniz. İşte tüm detaylar...

Son yıllarda etkisini gösteren enflasyon ile birlikte ev fiyatları ve kira fiyatları uçtu. Vatandaşın bütçesine uygun ev bulmak oldukça zor. Bu kapsamda ilk kez ev sahibi olacaklara eşi benzeri olmayan kampanya duyuruldu. Merkez Bankası ve BDDK tarafından müjdeli çalışmalar paylaşıldı.

Türkiye 100. yılında tam gaz devam ediyor. İlk kez ev sahibi olacaklara, Orta Vadeli Progra (OVP) kapsamında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan müjdeli haber geldi. Konut alımlarında düşen arzı yeniden şahlandırmak adına, birinci konut alımına özel, kuvvetli teşvikler yapılacak mekanizmalar üzerine çalışmalar yapılıyor.

yeni-sistemle-kira-artislari-tufe-ye-gore-11258075-8924-amp.jpg

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAKSINIZ

Merkez Bankası ve BDDK tarafından ortak yürütülen çalışmalar ile çözüme doğru adım adım ilerliyor. Son yılların en çok fiyatı artan konutlarda, arzı yükselterek fiyatların düşürülmesi bekleniyor. Bu kapsamda ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara, kaçırılmayacak fırsatlar sunulacak.

rus-konut-satisi.jpeg

MECLİS'TE GÖRÜŞÜLECEK

İlk kez konut sahibi olacak vatandaşlar için, konut kredisi kampanyası detayları merakla beleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama bekleniyor. Çalışmaların tam gaz devam ettiği günlerde, düşük faizli ve yüksek vadeli konut kredilerinin Meclis'e konu olacağı tartışılıyor.

kira-sertifikalari.jpg

DÜŞÜK FAİZLİ KAMPANYA DETAYLARI

Konut kredi kampanyası kapsamında tek şartın, daha önce hiç evi olmayan kişiler tarafından faydalanabilecek. Bankalarda yaklaşık olarak yüzde 2.90 seviyelerine kadar tırmanan faiz oranı, kampanya ile birlikte 1.20 oranlarına kadar gerileyecek.

Tahminlere göre faiz oranları henüz belli olmasa da, kampanya kapsamında yüzde 1.20 - 1.50 arasında olacak. Düşük faiz oranlarıyla ev sahibi olmak daha kolay bir hale gelirken, vade sayısının ise 15 yıla kadar uzatılması bekleniyor.

Konuya dair henüz net bir açıklama gelmese de, açıklamaların gelmesiyle birlikte veriler güncellenecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN