İmamoğlu 6'lı zirveyi değerlendirdi: Tarihi bir görüntü

İmamoğlu 6'lı zirveyi değerlendirdi: Tarihi bir görüntü

Altı muhalefet partisinin lideri, CHP Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine cumartesi akşamı bir araya gelmesini 'tarihi bir adım' olarak nitelendiren İBB Başkanı İmamoğlu, "Çok farklı 6 siyasi partinin 6 genel başkanının bir araya gelmesi, tarihi ve önemli bir görüntüdür. Bana göre, Türkiye’nin demokrasi tarihinin en önemli buluşmalarından birisidir" ifadelerini kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün radyocularla Emirgan Korusu’ndaki buluştu.

Radyocular, İmamoğlu’na, Kanal İstanbul’dan İBB’nin elinden alınan gayrimenkullere, eski İBB yönetimi döneminde burs alan siyasetçilerden yeni idarenin 53 bin öğrenciye verdiği eğitim katkısına, yeni taksi düzenlemesinden Askıda Fatura uygulamasına kadar birçok konuda sorular yöneltti.

'TARİHİ BİR GÖRÜNTÜ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın bir araya gelmesini 'tarihi bir adım' olarak nitelendiren İmamoğlu şunları kaydetti:

"Çok farklı 6 siyasi partinin 6 genel başkanının bir araya gelmesi, tarihi ve önemli bir görüntüdür. Bana göre, Türkiye’nin demokrasi tarihinin en önemli buluşmalarından birisidir. Tabii bir toplantı, bir buluşma her şey demek değildir. Elbette bunun öncesi vardır. Ama bundan sonrası daha da önemlidir. Bu manada alınacak yol, Türkiye’nin hem demokrasisi adına hem sizin gibi toplum özgürlüğünün en simgesel alanlarının daha iyi işlenebilir hale gelmesi, daha iyi işlerini yapabilmesi noktasında da büyük sorumluluklara sahiptir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN