İmamoğlu'ndan 'aydınlık gelecek' vurgusu: Yeter artık bu milletin ödediği bedel

İmamoğlu'ndan 'aydınlık gelecek' vurgusu: Yeter artık bu milletin ödediği bedel

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Arnavutköy'de halka seslendi. İmamoğlu, "Değişimi zamanında gerçekleştirmezsek, bedeli ağır olur. Her geçen günün hesabı, faturası büyük olur. Seçimi kazanıp, bu şehri talan etmeye hazırlanıyorlar. Yeter artık bu milletin ödediği bedel" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçime bir gün kala, Arnavutköy Hadımköy’de vatandaşlarla buluştu. Ayasofya Caddesi üzerinde gerçekleştirilen buluşmada İmamoğlu’na, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de eşlik etti.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İmamoğlu, 'aydınlık gelecek' vurgusu yaparak, "Diyorum ki; İstanbul ve Türkiye'yi bu sıkıntılı süreçten kurtulmak için, bir oy ver. Aklınızla, vicdanınızla vereceğiniz bir oy, bu ülkenin, bu memleketin geleceğini, aydınlık bir geleceğe kavuşturacak." ifadelerine yer verdi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşların sevgi gösterileri altında konuşan Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

BU TOPRAKLARIN VATANDAŞLIĞI 400 BİN DOLARA SATILAMAZ

Ekonomimiz tehdit altında. Demokrasimiz tehdit altında. Bu tehdidi; daha az demokrasi isteyerek, daha az kardeşlik talep ederek, daha az adalet arzulayarak, daha az hukuk devleti olarak ortadan kaldıramayız. Bize, hava ve su gibi demokrasi, adalet, hukuk, kardeşlik, birlik, beraberlik, dostluk, samimiyet her zamankinden daha fazla lazım. Bu tehdidi huzur isteyerek, hukuk isteyerek, refah isteyerek, demokrasiyi isteyerek yapabiliriz. Ancak öyle başarabiliriz. Bu mücadelede, her bir vatandaşımızın bu ülkeye tam aidiyeti, her bir vatandaşımızın kendini ev sahibi gibi hissettiği, kiracı gibi değil, kendini öteki hissetmediği, kendisini her bir vatandaşımız eşit, onurlu bir sahibi, eşit hissedarları olarak hissetsin diye mücadele veriyoruz. Birilerinin, ha bire vatandaşlarımıza kiracı muamelesi yapmasına karşıyız. Bu ülkede vatandaşlığın parayla satılmasına karşıyız. Bu ülkeden yabancı ülkelerden insanlar ev alabilir, gayrimenkul olabilir. Gelsinler. Bu ülkeye yatırım yapsınlar. Bunda hiçbir sorun yok. Ama bu milletin kan döktüğü, şehit verdiği, bu milletin Çanakkale'den bu yana yoğun mücadeleler verdiği bu toprakların vatandaşlığı, öyle 250 bin dolara, 400 bin dolara satılacak bir vatandaşlık değildir. Bu milletin vatandaşlığı, asil vatandaşlıktır. Buna karşıyız.

SEÇİMİ KAZANIP, BU ŞEHRİ TALAN ETMEYE HAZIRLANIYORLAR

Bakın; biz ne yaptık? Bu güzel cennet İstanbul'da, 4 yılda, aykırı hiçbir şey yapılmasına müsaade etmedik. İşgalleri yıktık. İnsanların kentsel dönüşüm sürecine mücadele verdik. Tek bir yeşil alanına zarar vermedik. Milyonlarca yeşil alanı, İstanbulluların hizmetine sunduk. 73 tane kreşi hizmete açtık. 5000 öğrencilik yurtları hizmete açtık. Hep faydalı işlerin peşinde koştuk. Başka bir şey yapmadık. Yoksulluğun, terörün derinleştiği yerde, 4 yaşına kadar çocuğu olan 500 bin annenin cebine, kart koyduk; ki onlar İstanbul'u rahatça, özgürce dolaşabilsinler diye. Sosyal yardımları 5 katına çıkarttık, bu zor günlerde insanlarımızın yaralarına, sıkıntılarına bir nebze yardımcı olalım diye. O bakımdan seçimi kazanıp, imar düzenleme yetkisini Ankara'ya alıp, bu şehri talan etmeye hazırlanıyorlar. Ben, buradan sesleniyorum. Bütün İstanbullu hemşerilerime sesleniyorum. Diyorum ki; İstanbul ve Türkiye'yi bu sıkıntılı süreçten kurtulmak için, bir oy ver. Aklınızla, vicdanınızla vereceğiniz bir oy, bu ülkenin, bu memleketin geleceğini, aydınlık bir geleceğe kavuşturacak.

2478469-11b612abdd67c727cf75dfec03bc5f09.jpg

BU SEÇİM; İFTİRAYLA, MONTAJLA, YALANLA, DOLANLA TARİHE GEÇTİ

Bu seçim, tarihe geçti. Neyle? İftirayla. Neyle? Montajla, yalanla, dolanla ne yazık ki. Bakın; tek dertleri vardı: Birilerini ‘terörist’ ilan etmek, Ekrem'e terörist demek, Kılıçdaroğlu'na terörist demek, Meral Hanım'a, Mansur Bey'e terörist demek. Ben size söyleyeyim. Yarın, öbür gün, ‘Ya ben de biliyordum Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu'nun terörle ilgilerinin olmadığını. Ama o günün şartlarında öyle icap etti’ diyeceksiniz. Ama hiç kimse, bunu diyenleri mazur görmeyecek. Tarih, bu hatanın, bu aldatmanın içine düşenleri asla affetmez. Çocuklarınız bile size hak vermeyecek. ‘Anne, baba; bu hatayı nasıl yaptın’ diyecek. Çocuklarınız bile sizden hesap soracak. Yalana inanılmaz, iftiraya inanılmaz. Ben buradan söylüyorum: Bu milletin yarısına, bana veya ilgisi olmayan insanlara iftira atanlarla, çamur atanlarla, milli duygularımı, inancımı ölçmeye kalkıp, bir oy için bile yalan konuşanlarla bu kardeşiniz, hayat bu mücadele edecek. Bu yalanı, bu iftirayı, bu büyük günahı işleyenlerden, Allah hesap soracak. Yaradan hesap soracak.

YETER ARTIK BU MİLLETİN ÖDEDİĞİ BEDEL

Yarın hepiniz, hep birlikte, içine sinen, vicdanıyla, aldanmadan, ömür boyu gururla savunacağınız bir oy kullanın. Pişmanlık duymayacağınız bir oy kullanın. Bir avuç insanı ne yapacağız biliyor musunuz? Bir avuç insanı evine yollayacağız, evine. Değişim, iyi kadro, güçlü bir ittifaka şans verin. Değişimi zamanında gerçekleştirmezsek, bedeli ağır olur. Her geçen günün hesabı, faturası büyük olur. Bugün değişim zamanıdır. Yeter artık bu milletin ödediği bedel, yeter artık. Bu bedeli artık yalancılar, iftiracılar, beceriksizler, halkı unutup, israfa ve şatafata gömülenler ödesin. Ödetelim onlara. Evlerine yollayalım onları. Gelin birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz kazansın. Yüzlerinizden, gözlerinizden, o gönüllerinizden güzel duyguları alıyorum. Birlik, beraberlik dualarınızı alıyorum. Hep birlikte yarın, güçlü ve kararlı bir şekilde sandığa gitmeye hazır mıyız? Sandıklarda görev almaya hazır mıyız? Bir oya bile zeval gelmemesi için, gün boyu okullarda durmaya hazır mıyız? O güzel canım Türk bayraklarımızla, yarını demokrasi şölenine çevirmeye hazır mıyız. Gelin; yarın çocuklarımız için, gençlerimiz için, kadınlarımız için, İstanbul için, Türkiye için, memleketimiz için, 86 milyon vatansever, ev sahibi, eşit vatandaşımız için seçimi kazanalım. Her şey çok güzel olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN