İmamoğlu: Bugün diğer günlerin tamamı kadar kar yağacak

İmamoğlu: Bugün diğer günlerin tamamı kadar kar yağacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki kar yağışı ile ilgili AKOM'da açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Mart ayının son 30 yıldaki en soğuk gecesini yaşadık." dedi. Güneşin sizi yanıltmasına izin vermeyin diyen İmamoğlu, bugün öğleden sonra diğer günlerin tamamı kadar kar yağışı yaşanacağını belirterek vatandaşları uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki kar yağış ile ilgili son durum hakkında AKOM’dan bilgi verdi. İmamoğlu, "Mart ayının son 30 yıldaki en soğuk gecesini yaşadık" diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkan satırbaşları:

"Bu gece sabaha karşı son 30 yılın en soğuk derecesi ölçüldü. Bir istasyonumuzda 2003'de -4 ölçülmüştü bu gece -4.4 ölçüldü. Mart ayının en soğuk gecesini yaşamış olduk. Sibirya soğuğu diye tariflenen hava koşullarının şehrimize ne kadar yüksek bir etki gösterdiğinin de bir ölçümü diyebiliriz.

Şu ana kadar kayda değer, bizi üzen hiçbir olay yaşamadık bu çok sevindirici. Özellikle vatandaşlarımızın aracıyla mecbur kalmadıkça yola çıkmaması en önemli detaydı. Toplu taşımamızın yoğun bir çabayla hizmet verdiğini belirtmek isterim.

Vatandaşlarımıza duyuralım ki bugün, meteorolojinin sıkı uyarısı şu hemen öğleden sonrası yoğun bir yağışı diğer günlerin tamamı kadar kar yağışının bugün beklendiğini, şu anda belli bölgelerde havanın açık olması, bazı yerlerde güneşin kendisini göstermesi hiçbir vatandaşımızı aldatmasın. Bugün bu 4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşayacağız. Bu kar yağışı öğleden sonra İstanbul'da çok etkili olacak. Dolayısıyla dışarıya çıkılmaması, araba kullanılmaması, toplu taşıma hizmetimizin yine aynı sıklıkla tümüyle hizmetinizde.

Kar kalınlığı bugün itibariyle bazı yerlerde 50 cm'e kadar çıkabileceği yönünde tahminler var. Özellikle havanın soğuk oluşu, şehrin tümüne kar yağışının beklenmesi karın daha etkili tutmasına ve şehirde etkili olmasına sebep olacak. Aynı zaman don ve buzlanma riskinin de şehrimizi bugün ve yarın tehdit edecek"

UNKAPANI KÖPRÜSÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Dün Unkapanı Köprüsü'nün bağlantı derzlerinde açılma yaşandı. Saat 12.00'de trafiğe kapatıldı. Yapılan incelemeler neticesinde hiçbir yapısal problemin olmadığını gördük. Gerdirme işlemi uygulanarak açılır kısmına mdüdahale edildi. Saat 17.00 itibariyle de köprü trafiğe açıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN