İmamoğlu para sayma görüntüleriyle ilgili iddialara yanıt verdi: Kumpasla seçim kazanacaklarını zannediyorlar

Sosyal medya ve bazı basın organlarında "CHP'de valiz dolusu para" şeklinde yansıtılan görüntülere ilişkin bir yanıt da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. Gündeme gelen görüntülerin CHP İstanbul İl binasının satın alınması sürecinden olduğunu belirten İmamoğlu, "Kumpasla seçim kazanacağını zanneden ve bu uğurda kul hakkı yemekten de imtina etmeyenler zannediyorlar ki Ekrem yılacak. Yılmaz. Sizi süründüre süründüre yıldıracak"dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Şile ilçesinde yer alan ve Avrupa Birliği standartlarında hizmet verecek olan İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada yayılan ve CHP İstanbul İl Başkanlığı'na ait olduğu iddia edilen para sayma görüntüleri üzerine başlatılan soruşturmaya ilişkin konuşan İmamoğlu, siyasi rakiplerinin kumpaslarla seçim kazanma hayalleri kurduğunu ifade etti.

'RAMAZAN'IN İLK GÜNÜ VE SEÇİM İPTAL EDEN KAFAYLA MÜCADELE EDİYORUZ'

İmamoğlu, Ramazan ayının manevi atmosferine vurgu yaparak, bu dönemde insanların daha fazla iyilik ve hoşgörü içinde olması gerektiğini belirtti. Ancak, geçmişte Ramazan'ın ilk gününde yaşanan seçim iptaliyle mücadele etmek zorunda kaldıklarını hatırlattı ve bu durumun hala toplumun hafızasında taze olduğunu dile getirdi.

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Her şeyden önce bu duygularla her ne kadar adım atsak da canımızı sıkan, üzen şeyler olmuyor değil. Beş yıl öncesine döndüğümde dün akşam ben yanlış hatırlamıyorsam ilk günü değildi. Ramazan ayının ama annem ısrarla ilk günüydü diyor. Konuşunca hatırıma o geldi tabii. Ramazan'ın ilk günü böyle seçimi iptal eden bir akılla mücadele etmek zorunda kaldık."

'KUMPASLA SEÇİM ALABİLECEKLERİNİ SANIYORLAR'

Başkan İmamoğlu, seçimlere kısa bir süre kala karşılaştıkları iftira ve kumpas girişimlerine değindi. Siyasi muhaliflerin, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerinden kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya çalıştığını ifade etti. İmamoğlu, bu tür olayların, demokrasiye ve adalete olan inancını zedelemediğini, aksine mücadele azmini artırdığını belirtti.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçime 20 gün kala işte İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi il binasının satın alması sürecindeki bir hukukçu ofisinde yapılan bir işlemin ki orada benim çok değer verdiğim can bir yol arkadaşım var görüntüde. Yine o dönem siyasi yol arkadaşlarım var görüntüde. O görüntü üzerinden işte fırtına koparmaya çalışan insanların kötülükçü akılları var. Bu yaygara ile servis edilmesi, bunu tabii bir kısım birkaç meczubun ne bulduk hani buradan Ekrem'e ne sıçratırız? Nasıl bir leke bırakırız, iz bırakırız arayışıyla koca koca kanallarda ve hatta buna kısmen de alet olan devletin, hepimizin vergisiyle yayın yapan kanalları da dahil olmak üzere herkes bir yerinden böyle Ekrem'e çamur sıçratma çabası içinde oldular.

'HAK YEMEM HAKKIMI YEDİRMEM'

"Tabii bunları alıştığımız şeyler dedim ya Ramazan'ın ilk gününde seçimi iptal ederek tarihe geçen o dönemin içinde olan herkes, hani çaldılar diyen, hırsız diyen, işin en başındaki kişi Sayın Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere aday da dahil olmak üzere o siyasi partinin bütün bakanları hepsi dahil olmak üzere benim bu anlamda dilimin kemiği yok. Sebep olmuşlardır sonra bu kararı alanlar Türkiye Cumhuriyeti Demokrasi Tarihi'ne kara bir leke olarak kaydolmuşlardır izlerini o şekilde bırakmışlardır. Bu izi silemeyecekler. Ben de Allah'a şükür o akşam hak yemedim. hakkımı yedirmem, hak da yedirmem diyerek tarihe geçmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum."

'MİLLET O İMZAYI ATTIRIR'

İmamoğlu, İstanbul için önemli olan ve hayata geçirilmesi planlanan projelerden bahsetti. Beylikdüzü-Sefaköy metro projesi gibi önemli projelerin, gerekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imza atılmadığı için başlayamadığını imasında bulundu. İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki yatırım planına alınmamasından ötürü, kredisi hazır, imalatı hazır, projesi hazır, yeri hazır. Sadece bir imza hazır değil. Ama o imzayı da milletimiz 31 Mart'tan sonra böyle takır takır attıracak."

'O İHANETİ İSTANBUL'A YAPTIRMAYACAĞIZ'

İmamoğlu, İstanbul'un tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle paha biçilmez bir hazine olduğunu vurgulayarak, bu değerleri korumanın her İstanbullunun görevi olduğunu belirtti. Kanal İstanbul gibi projelere karşı sergiledikleri kararlı duruşun devam edeceğini, İstanbul'un çeşitliliğini ve özgürlüğünü koruyacaklarını ifade etti.

İmamoğlu şu şekilde konuştu:

"Rant uğruna çevreyi talan etmeye dayalı projelere asla geçit vermedik, vermeyeceğiz. Kanal İstanbul denen o büyük ihanet projesine karşı, ilk günden bu yana kararlılıkla sergilediğimiz tavır ve ortada olan o güçlü duruşu asla bırakmayacağız. O ihaneti İstanbul'a yaptırtmayacağız, yapamayacaklar."

"SANDIĞA GİDİN" ÇAĞRISI

Başkan İmamoğlu, vatandaşlara sandığa gitme ve oyları bölmemeleri çağrısında bulunarak, aksi takdirde İstanbul'un 2019 öncesine dönebileceği riskiyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi. İstanbul'un çevreye duyarlı, adil, üretken, huzurlu ve mutlu bir şehir olma yolunda ilerlemesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onun için ben buradan herkese söylüyorum: Uyanık olun, uyanık olalım ve İstanbul'un 2019 öncesine dönmesine geçit vermeyelim. İstanbul'u çevreye duyarlı, adil, üretken, huzurlu ve mutlu bir şehir yapma hedefi doğrultusunda hep birlikte yürüyelim. Bu anlamda hızımızı düşürmeyelim. Geri dönmeden, daha büyük hedefler, daha güzel yarınlar için hep birlikte üretmeye devam edelim. Eğilmeden, bükülmeden, yalpalamadan dosdoğru yürümeyi milletimize gösterdik, hep birlikte yürümeye devam edelim. Gelin bir avuç insanın kaybetmesi, 16 milyon İstanbullunun kazanmaya devam etmesi için, hep birlikte tam yol ileri diyelim. Yolumuz, böyle bir yol olsun.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN