İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'yerel yönetimle iktidar aynı partiden olmalı' tepkisi: Her şeyi ona verirseniz bu milleti mahveder

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'yerel yönetimle iktidar aynı partiden olmalı' tepkisi: Her şeyi ona verirseniz bu milleti mahveder

İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ın seçim diline göndermede bulundu. İktidara yüklenen İmamoğlu, Erdoğan'ın son zamanlarda seçim mitinglerinde sıklıkla ‘yerelle iktidar ortaklığı’ vurgularına atıfta bularak "Birine kalsa her şeyi kendi çatısı altına toplayacak ya. Her şeyi ona verirseniz hizmet gelirmiş. Her şeyi ona verirseniz var ya bu milleti mahveder mahveder. İyi ki biz varız. İstanbul da onun olsun bütün memleket de onun olsun. Allah yardımcısı olsun ne diyeyim, Allah yardımcısı olsun" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan’daki kentsel dönüşüm temel atma töreninde yaptığı konuşmada iktidarı eleştirdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim diline göndermede bulundu. İmamoğlu, gerçek bir kentsel dönüşüm projesine imza atıldığını vurgulayarak, kentsel dönüşüm sahtesiyle ilgili uyarılarda bulundu ve özellikle Fikirtepe örneğine dikkat çekti.

'İSTANBUL DA ONUN OLSUN BÜTÜN MEMLEKET DE ONUN OLSUN'

İmamoğlu'nun konuşmasında öne çıkan noktalardan biri, Erdoğan'ın son zamanlarda sıkça vurguladığı ‘yerelle iktidar ortaklığı’ söylemlerine atıfta bulunmasıydı. "Birine kalsa her şeyi kendi çatısı altına toplayacak ya. Her şeyi ona verirseniz hizmet gelirmiş. Her şeyi ona verirseniz var ya bu milleti mahveder mahveder! İyi ki biz varız. İstanbul da onun olsun bütün memleket de onun olsun. Allah yardımcısı olsun ne diyeyim, Allah yardımcısı olsun!" ifadeleriyle iktidarın merkeziyetçi politikalarını eleştirdi.

Konuşmasında, kentsel dönüşüm projelerinde dar gelirli kesimlere yönelik desteklerin önemine de değinen İmamoğlu, "Bugün gerçek bir kentsel dönüşüm projesine imza atıyoruz. Gerçek diye üstüne basarak vurguluyorum çünkü kentsel dönüşümün sahtesini de yapıyorlar" diyerek, kentsel dönüşümün sadece lüks konutlarla değil, dar gelirli vatandaşların da yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini belirtti.

9 BİN LİRA KİRA DESTEĞİ

İmamoğlu, konutlarda yaşayan dar gelirli emeklilere yönelik sağlanacak destekler hakkında da detaylı bilgi verdi. İnşaat maliyetlerinin yüzde 65'ini üstlenmeyi, riskli binalarda yaşayanlara ekstra kira desteği sağlamayı ve tek emekli maaşıyla geçinenlere evlerini dönüştürebilmeleri için 9 bin lira kira desteği vermeyi vaat etti.

Öte yandan, İmamoğlu'nun konuşmasında kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan sorunlara ve projelerin gerçekleşme süreçlerine ilişkin eleştirileri dikkat çekti. Özellikle TOKİ'nin projelerinde yaşanan gecikmeleri ve vaat edilen konut sayılarının gerçekleşme durumunu sorguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN