İmamoğlu’ndan Erdoğan'ın danışmanına 'PKK' tepkisi: Böyle bir trollük görmedim

İmamoğlu’ndan Erdoğan'ın danışmanına 'PKK' tepkisi: Böyle bir trollük görmedim

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Ayhan Ogan'ın CHP’nin 2018’de bazı Kürt illerinde aldığı oylarla Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs seçimlerinde aldığı oyları kıyaslayarak “Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım” sözlerine sert tepki gösterdi. "Böyle bir trollük görmedim ben" diyen İmamoğlu, Erdoğan'ın tutum ve söylemlerinin alt kademelere bu şekilde yansıdığını belirterek isyan etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programına konuk oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "montaj" itirafına ve AK Partili siyasilerin tepkilerine değinerek, "Bu nasıl bir hırstır. Bu nasıl bir simsiyah kalp. Olacak şey değil ya. Genel başkanımızı terör örgütü ile aynı kareye koyuyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz 'Ama montaj'... Allah'ın adaleti büyüktür" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bir ülkenin cumhurbaşkanı Allah aşkına. Siz bu videoyu miting miting izlettiniz. Bakan, danışman savunamıyor, dili dönüyor. Ben onlar gibi dilimi dolaştırmam! Bu tür günahlar bazen bir aileyi yok eder. Yapılan milletin düzenini yok etmek, nasıl bir hırs?

ERDOĞAN'A: BU NASIL BİR HIRSTIR, BU NASIL BİR SİMSİYAH KALP

"Hiçbirimiz buna tenezzül etmeden bir süreç yürüttük. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı 'Ama montaj, ama şu, ama bu'... Gerçekmiş gibi gösterdiniz. Şimdi savunamıyor. Bu nasıl bir hırstır. Bu nasıl bir simsiyah kalp. Olacak şey değil ya. Genel başkanımızı terör örgütü ile aynı kareye koyuyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz 'Ama montaj'... Allah'ın adaleti büyüktür. Biz bin defa desek de milletimizin bir bölümüne anlatamazdık. Şimdi kendisi itiraf etti.

haha.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Ayhan Ogan

AYHAN OGAN'A TEPKİ: BÖYLE BİR TROLLÜK GÖRMEDİM BEN

"Ben hayatımda şu seçim dönemindeki milletimize verilen zamanı hiçbir dönem görmedim. Bu beyefendi (Ayhan Ogan) cumhurbaşkanı başdanışmanı. Burada illet var sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdi, PKK ile ne alakası var canım diyerek aşağıda ne demek istiyor biliyor musun benim Vanlı, Ardahanlı hemşerilerime PKK’lı diyor. Kılıçdaroğlu’na oy verenler PKK’lı. Şu şahsiyet bu imam-cemaat meselesi. Bu aklı yüklüyor ekibine. Böyle bir trollük görmedim ben.

'ALLAH’IN HUZURUNA BİRİNİN MÜSAADESİ İLE GEÇİLİR Mİ KARDEŞİM'

"Camide protokol bunların döneminde başladı. Rahmetli Baykal’ın cenazesine gittim, girdim vakit namazı kılmaya, 3-4 kişi saf durmuş, baktım öndeki saflar boş, gittik en ön safa oturduk. Sonra insanlar gelmeye başladı, arasında bakanlar var, diyanet İşleri Başkanı var, kimse gelmedi ön safa oturmuyor, ben önce anlamadım, dördüncü safta dizildiler, biraz sonra bir gürültüyse Sayın Cumhurbaşkanı girdi, 4. Safta herkes ayağa kalktı, sayın Cumhurbaşkanı ile beraber yürüyerek en ön safa oturdular. Baykal’ın cenazesinden beri ben bunu hiçbir yerde anlatmadım. Ya Allah’ın huzuruna birinin müsaadesi ile geçilir mi kardeşim.

"BUNLAR SAMİMİ DİNDARLIĞI YERLE BİR ETTİ"

“CHP’li bir belediye başkanı cami yaptı diye camiye imam vermeyen müftüyü yaşadım ben. Bunların döneminde samimi dindarlığı yerle bir ettiler.

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DELİKANLIYSA GERİ DÖNÜP TEFTİŞ BAŞLATSIN"

"(İmamoğlu camide Atatürk'e hakaret ettiğin söyleyen imamı anlatan vatandaşı hatırlatarak) Diyanet İşleri Başkanı delikanlıysa geri dönüp teftiş başlatsın. Başlatamaz! Bu seçimde cami çıkışı miting yapan cumhurbaşkanının yanına bu milletin Diyanet İşleri Başkanı olarak dikilirsen sen bugün o soruşturmayı adil bir şekilde yapamazsın.

“(Ümit Özdağ'ın 'İçişleri Bakanı" paylaşımına) Ben o görüşmeler, sayın cumhurbaşkanı adayımızın ve Özdağ’ın gündemi ile ilgili bir bilgiye sahip değilim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN