İmamoğlu'nu şikayet eden isim hakkında çarpıcı iddia

İmamoğlu'nu şikayet eden isim hakkında çarpıcı iddia

Politikacı Pelin Gündeş Bakır, İmamoğlu'nu türbe ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı gerekçesi ile CİMER'e şikayet eden Ufuk Akçekaya’ya ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Akçekaya’nın babasından 2 katlı dükkanını kiralayıp borcunu ödemediğini ifade eden Bakır, birçok ilde okul açarak öğretmenlere maaşları vermediğini ve velilere parasını iade etmediğini ileri sürdü.

Türbe ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı için hakkında inceleme başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kimin şikayet ettiği ortaya çıktı. Tokatspor Kulübü Başkanı Akçekaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şikayeti CİMER üzerinden kendisinin yaptığını söyledi. 

Sosyal medya hesabı üzerinden Akçekaya’ya ilişkin paylaşımda bulunan Kayseri eski Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, çarpıcı iddiaları gündeme taşıdı.

Bakır, Akçekaya’nın 400 bin TL’lik kira borcunu ödemediğini ve birçok ilde okul açarak öğretmenlere maaşları vermediğini ileri sürerek, şu ifadeleri kullandı:  

Ekrem İmamoğlu’nu şikayet eden Ufuk Akçekaya final dersanesi açmak için babamın 2 katlı dükkanını kiralamış. Babama 400 bin TL kira borcu takmış. Geçen yaz haberim oldu. Bana Tayyip Bey'le fotosunu göndererek oturmaya devam edeceğini söyledi. Derhal icraya verip haciz yaptırdım. 

"ÖĞRETMENLERİN MAAŞINI DA ÖDEMEMİŞ"

Üstünde tek kuruşu veya malı çıkmadı. Sonradan öğrendim ki başka illerde de okul açarak öğretmenlere maaşlarını vermemiş. Velilere paralarını iade etmemiş. Alacağımızı da alamadık. Tam bir cezasızlık var. Ekrem İmamoğlu’na elleri arkasında yürüyor diye soruşturma açacağınıza... 

Piyasaya böyle seri şekilde borç takan adamları cezalandırın. Babam tabii Kabataş Mezunu Münih Teknik Üniversitesinde okumuş naif bir İstanbul beyefendisi olduğu için iş bu raddeye gelmiş. Benim haberim olunca derhal attım adamı icra yoluyla! 

 

 

NE YAŞANDI?   

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında, Fatih Sultan Mehmet’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesinde 'elleri arkasına bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığı' iddiasıyla soruşturma açıldığını yazdı.   

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise söz konusu soruşturmayı "Cumhuriyet Gazetesi’nde Barış Pehlivan imzalı köşe yazısında belirtilen bilgiler ne yazık ki DOĞRUDUR. Niyet okuma odaklı, izandan yoksun yeni bir soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir” ifadeleriyle doğruladı.   

İçişleri Bakan Sözcüsü İsmail Çataklı ise konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:   

Bu iddialara üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir işlem var. Bize gönderildi. Dolayısıyla her Cumhuriyet Başsavcılığından gelen işlemlere nasıl rutin olarak yapmamız gerekenler varsa bu süreçte yürüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN