İmar Barışı'nda hangi bankalar kredi verecek? İşte imar barışı banka kredileri...

İmar Barışı'nda hangi bankalar kredi verecek? İşte imar barışı banka kredileri...

İmar Barışı'nda hangi bankaların kredi vereceği belli oldu. Haberimizde imar barışı banka kredilerini ve hangi bankaların imar barışında vatandaşa kredi vereceğini bulabilirsiniz. İşte banka kredileri ve imar barışı hakkındaki tüm gelişmeler...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Barışı'nda hangi bankaların kredi vereceğini açıkladı. İmar barışı kapsamında verilecek olan banka kredilerini ve son dakika açıklamaları haber detayda. Üç kamu bankası imar barışı için düşük faizli kredi verecek. İşte banka kredileri ve imar barışı hakkındaki son dakika açıklamaları...

Üç kamu bankasının imar barışı için düşük faizli kredi vereceği  açıklandı. İmar barışından yararlanmak isteyen vatandaşların gözü şimdi hangi bankaların ne kadar faizle imar barışı kredisi vereceğinde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan sonra üç kamu bankası (Ziraat, Halk, Vakıfbank) ise İmar Barışı kredi faizlerinde destek sağlayacağını açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ziraat, Halk ve Vakıf bankaları ortak bir çalışma yürüttü. İşte ortak çalışma ile son şeklini alan imar barışı ve banka kredi faiz oranları..

Üç bankanın Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bankası'nın imar barışına düşük faizli kredi uygulaması pazartesi günü başlayacak. Haberimizde ismi geçen üç banka imar barışı uygulaması için düşük faizli kredi verilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar barışı ve banka kredileri için Ziraat, Halk ve Vakıf bankaları ortak bir çalışma yürüttü.

İMAR BARIŞINDA BANKALARIN KREDİ FAİZ ORANLARI NE KADAR OLACAK? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın önerisi ile 3 kamu bankası imar barışı için başvuranlara düşük faizli imar kredisi verecek. Ziraat, Halk ve Vakıf bankalarının vereceği kredinin faizi, 20 bin liraya kadar yüzde 1,33 olarak uygulanacak. 100 bin liraya kadar olan krediler için yüzde 1,48; 100 bin lira ve üzeri krediler için ise yüzde 1,65 faiz alınacak. Uygulama 6 Ağustos pazartesi günü başlayacak.

BAKANLIĞIN VE BANKALARIN İMAR BARIŞI İÇİN VERECEĞİ KREDİ HAKKINDAKİ ORTAK AÇIKLAMA 

İmar Barışı'nda bilindiği gibi başvurular 8 Haziran 2018 tarihinde başladı. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek. İmar Barışı düzenlemesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile ortak çalışma yürüten Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank; ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alacaklar için kredi faiz oranlarında indirime gitmiştir.Vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesi amacıyla hayata geçirilen İmar Barışı ile imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması sağlanacaktır.İmar Barışından daha çok vatandaşımızın faydalanmasını sağlamak için bir süredir çalışma yürüten üç kamu Bankamız;  Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bu çalışmasını sonuçlandırmıştır.

18-08/03/imar-barisi-banka-kredileri.jpg

İMAR BARIŞI VE BANKA KREDİLERİ HAKKINDA YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE; 

8 Haziran 2018 tarihinde başvuru süreci başlayan ve 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek olan İmar Barışı düzenlemesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile ortak çalışma yürüten Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank; ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alacaklar için kredi faiz oranlarında indirime gitmiştir.

Vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesi amacıyla hayata geçirilen İmar Barışı ile imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması sağlanacaktır.

İmar Barışından daha çok vatandaşımızın faydalanmasını sağlamak için bir süredir çalışma yürüten üç kamu Bankamız;  Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bu çalışmasını sonuçlandırmıştır.

Üç bankamızca hazırlanan ‘İmar Barışı Kredisi’ 06 Ağustos 2018 Pazartesi gününden itibaren  başvuru sahiplerinin kullanımına sunulacaktır.

İmar Barışı Kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız başvurularını 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapması gerekmektedir.

Başvuru sahipleri daha sonra İmar Barışına konu tahakkuk tutarları  kadar finansman ihtiyaçlarını; adı geçen bankalarımızdan  60 aya kadar vade seçenekleriyle 1,33’den başlayan faiz oranları ile kredi olarak karşılayabileceklerdir.

18-08/03/mar-barisinda-bankalar-kredi-verecek.jpg

İMAR BARIŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da işyerleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne başvurulacak. Kayıt belgesi evlerde tapu gibi bir hüviyet oluşturacak. Başvuruda binaya ait kaç daire olduğu, metrekaresi, yüzölçümü gibi ayrıntılar paylaşılacak. Başvuru tarihi bu yılın sonunda bitecek, hükümet gelen taleplere göre bu süreyi bir yıl daha uzatabilecek. İmar Barışı başvuruları e-devlet üzerinden yapılabilecek. Yenileme ya da yıkım istenirse belediye mevcut imarı uygulayacak.

İmar Barışı düzenlemesine kısa sürede büyük ilgi gösteren yapı sahipleri, başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor.

PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile "www.turkiye.gov.tr "adresine veya "e-Devlet" mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor.

Söz konusu sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, "İmar Barışı Başvuruları" bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor.

Düzenlemede son başvuru günü 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken, başvuru gerçekleştirildikten sonra ödenmesi gereken bedel de 31 Aralık 2018'e kadar yatırılabilecek.

Başvuruda bulunmak isteyen yapı sahipleri İmar Barışı'nın detaylarına ilişkin merak ettiği tüm bilgilere ise "imarbarisi.csb.gov.tr" ulaşabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN