İmralı heyeti açıkladı: Öcalan, Bahçeli’nin sağlık durumunu sordu: "İyiye gidiyor" yanıtı verildi

İmralı heyeti açıkladı: Öcalan, Bahçeli’nin sağlık durumunu sordu: "İyiye gidiyor" yanıtı verildi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Öcalan'ın Bahçeli'nin sağlık durumu hakkında sorduklarını açıkladı. Hatimoğulları, Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili "iyiye gidiyor" yanıtı aldıklarını belirtti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İmralı’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Hatimoğulları, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sağlık durumu hakkında kendilerine soru sorduğunu belirtti. Bu açıklama, İmralı görüşmesinin detaylarını paylaşan Hatimoğulları tarafından gündeme getirildi.

Hatimoğulları, "Öcalan, Bahçeli'nin sağlık durumunu sordu. Kendisi hasta olduğunu duymuş ve bizlere sağlık durumunun nasıl olduğunu merak etti." dedi. Ayrıca Hatimoğulları, Bahçeli'nin sağlık durumunun iyiye gittiği bilgisini Öcalan’a ilettiklerini aktardı.

'SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR' YANITI

Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin sağlık durumu hakkındaki soruyu şu şekilde yanıtladı: "Biz de kendisine iyiye gittiğini söyledik." Öcalan'ın, Bahçeli'nin sağlık durumuna duyduğu ilgi, görüşmede önemli bir anekdot olarak dikkat çekti.

Hatimoğulları, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yaptığı açıklamalara da değindi. Bakan Tunç, Öcalan’ın çağrısının videolu kayıtla yapılmasının mevzuata uygun olmadığını belirtmişti. Hatimoğulları, "Öcalan 'yönteme takılmayın' dedi, çağrı kaydedildi ama bizde değil" ifadelerini kullandı.

ÖCALAN’IN EL YAZISI İLE YAZDIĞI ÇAĞRI

Hatimoğulları, Abdullah Öcalan'ın çağrısının kendi el yazısıyla yazıldığını, herhangi bir içerik müdahalesinin olmadığını belirtti. Bu açıklama, çağrının özgünlüğünü ve Öcalan’ın bu süreci kişisel olarak yönettiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN