Kiracıların çilesi bitmek bilmiyor! Ev sahiplerinin kurnazlığı pes dedirtti: Asgari ücretten önce...

Kiracıların çilesi bitmek bilmiyor! Ev sahiplerinin kurnazlığı pes dedirtti: Asgari ücretten önce...

Uzun süredir tartışma konusu olan kira problemlerinin ortadan kalkması için yapılan kira sınırlandırılmasının uzatılmasına karar verildi. %25'lik sınırlama ile birlikte konutlarda yeni sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Uzatma kararı ile birlikte Ev sahipleri de kiracıları zor durumda bırakacak farklı yöntemler geliştirmeye başladı. İşte kiracıların bitmek bilmeyen çilesi…

Konut kiralarında yaşanan artış kiracıları zor durumda bırakırken alınan önlemler de hiçbir şeye kar etmedi. Geçtiğimiz yıl içerisinde başlatılan %25'lik kira sınırlandırılması ile birlikte kiracıların rahat bir nefes alması beklenirken ev sahipleri farklı yöntemler geliştirmeye başladı. Kiracısını mağdur etmek için elinden geleni yapan ev sahipleri kiralık daireleri askıya alırken asgari ücret zammını da kiraların üstüne ekleyerek daireleri ilana çıkarıyor. İşte kiracıların bitmek bilmeyen çilesi…

KİRA FİYATLARINI YENİDEN ARTIŞ

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan problemlerin ardı arkası kesilmiyor. %25'lik zam sınırlandırılması 1 yıl uzatılırken ev sahipleri kiralık ilanlarını geri çekmeye başladı. Kiralık dairesi bulunan ev sahipleri dört gözle 2 Temmuz'u bekliyor. Bu sayede uygulama kapsamından çıkmayı amaçlayan ev sahipleri asgari ücrete gelen zamları da şimdiden kiralara yansıtmaya başladı.

konutlar-1.jpg


Asgari ücrete zam yapılması ile birlikte birçok sektöre zamlar yansırken en çok etkilenen ise kira fiyatları oldu. Konut sektöründe birçok sektöre göre daha hızlı bir Yükseliş yaşanırken ortaya çıkan fiyatlar da dudak uçuklattı. Kiralık konutu %25'lik kira sınırı kapsamının dışında tutmak isteyen ev sahipleri arz talep dengesini bozmak için farklı yöntemler denemeye başladı.


ASGARİ ÜCRET ARTMADAN KONUT FİYATLARI ARTTI

Geçtiğimiz günlerde yapılan asgari ücrete zam yapılırken vatandaşlar sevinmeye fırsat bulamadan kira zamları yansıtılmaya başladı. Fırsatçı Ev sahipleri kira fiyatlarında artışa giderken ilan sitelerine de fiyatların yansıdığı görüldü. 15 Haziran'da 12.000 TL olarak verilen kiralık ev fiyatlarının 5 gün içerisinde 17.000 TL'ye çıktığı görüldü. Kiralık evini kiralayamayan ya da kirasını fahiş fiyatlardan veren vatandaşta ev bulmakta zorlanıyor.

konut-2.jpg


Asgari ücrete bahane olarak gösteren ve kira fiyatlarını artışa giden ev sahipleri Kiracıları zor durumda bırakıyor. Artan fiyatlar vatandaşın belini bükerken kara kara nasıl ödeme yapacaklarını düşünmeye başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN