Irak'ın Türkiye'ye kestiği petrol cezasını KARAR gündeme getirmişti: Erişim engeli haberine de erişim engeli

Irak'ın Türkiye'ye kestiği petrol cezasını KARAR gündeme getirmişti: Erişim engeli haberine de erişim engeli

Bağdat’ı ‘baypas ederek’ Kuzey Irak petrolünü doğrudan dünyaya pazarlamak isteyen Bölgesel Kürt Yönetimi ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle uluslararası tahkim mahkemesi 2014-2018 dönemi için Türkiye'ye 1.4 milyar dolar ceza kesmişti. Enerji Bakanlığı da karara itiraz etmeden ödeyeceğiz demişti. KARAR'ın gündeme getirdiği "Parayı kazanan niye ödemiyor" ve "Birileri götürdü cezası millete" başlıklı haberlere gelen erişim engelinin haberine de erişim engeli getirildi.

Irak Kürt Yönetimiyle ‘kaçak petrol ticareti’ yapıldığı gerekçesiyle Irak merkez hükümeti uluslararası tahkime dava açmıştı. Uluslararası tahkim mahkemesi de 2014-2018 dönemi için Türkiye'ye 1.4 milyar dolar ceza kesmişti. IKBY Türkiye’ye petrol akışını durdurmuş, Enerji Bakanlığı ise cezaya itiraz etmeden ödeyeceğini duyurmuştu.

Bir dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Maliye ve Hazine Bakanlığı görevlerini yürüten Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş ise "Gerçek dışı ve dezenformasyon amacıyla yapılan tüm paylaşımlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı ve tazminat davası açacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" açıklamasında bulunmuştu.

Seçim dönemine girilmesiyle birlikte artan basına karşı 'sansür' kendisini iyiden iyiye hissettirirken Göktaş'ın açıklamalarının ardından KARAR'ın "Birileri götürdü cezası millete" ve "Parayı kazanan niye ödemiyor" başlıklı haberlerine Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirilmişti. Söz konusu erişim engeli haberimize de erişim engeli getirildi.

1-24.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN