İş adamları teker teker o ülkeye kaçıyor! AK Parti'nin önemli ismi uyardı: Bu gidiş iyi değil

İş adamları teker teker o ülkeye kaçıyor! AK Parti'nin önemli ismi uyardı: Bu gidiş iyi değil

AK Parti'nin önde gelen isimlerinden, eski milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ekonomideki tehlike çanlarını çaldı. Krediye ulaşamayan sanayicinin krizin eşiğinde olduğunu, iflasların ve işten çıkarmaların hızlandığını belirten Tayyar, "Tedbir alınmazsa Eylül/Ekim gibi sorunlar daha da derinleşecek" dedi.

İktidar partisi AK Parti'nin en önemli isimlerinden ve eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye ekonomisine dair çok sert uyarılarda bulundu. Akaryakıt zamlarının yarattığı gündemin arkasında, çok daha derin ve yakıcı bir sorun olduğunu belirten Tayyar, üreten kesimin, yani sanayicinin "krizin eşiğinde" olduğunu söyledi.

Tayyar'ın "Piyasalar yanıyor..." diyerek özetlediği karamsar tablo, iş dünyasının içinde bulunduğu zorlu durumu gözler önüne serdi.

yeni-proje-2025-06-20t123955-486.jpg

"ÜSTÜ ÖRTÜLEN SORUN ARTIK GİZLENEMİYOR"

Şamil Tayyar, akaryakıt zamları gibi günlük sorunların, uzun süredir "üstü örtülen" asıl büyük problemi gölgelediğini belirterek, reel sektördeki tehlikeleri madde madde sıraladı:

  1. Üretim Düştü: Sanayide üretim ortalama yüzde 10 azaldı.
  2. Stoklar Birikti: Devam eden üretimin önemli bir kısmı satılamadığı için stoklarda bekliyor.
  3. İşten Çıkarmalar Hızlandı: Nakit akışını sağlayamayan şirketlerde işten çıkarmalar arttı.
  4. Konkordato ve İflaslar Çoğaldı: Şirketler birbiri ardına konkordato ilan ediyor veya iflas ediyor.

ASIL SORUN: KREDİYE ERİŞİM YOK!

Tayyar'a göre bu krizin temel nedeni, sanayicinin ve üreten kesimin krediye erişememesi. Bankaların kredi musluklarını kapatması nedeniyle şirketlerin sistemi çevirmekte zorlandığını belirten Tayyar, 30 Haziran'daki borçlu cari hesap (BCH) kredilerinin ödeme günü yaklaştıkça tansiyonun daha da yükseldiğini vurguladı. Tayyar, durumun vahametini "Kimileri Mısır gibi ülkelere kaçarak canını kurtarmaya çalışıyor" sözleriyle özetledi.

yeni-proje-2025-06-20t124011-698.jpg

EYLÜL/EKİM İÇİN KRİTİK UYARI

Bu tablonun daha da kötüleşebileceği uyarısında bulunan Şamil Tayyar, "Piyasaları rahatlatacak ve krediye erişimi kolaylaştıracak tedbirler hemen alınmazsa, Eylül/Ekim gibi sorunların daha da derinleşeceği konuşuluyor. Bu konudaki uyarıları ciddiye almak lazım" dedi.

Tayyar, bu zorlu süreçte tek mutlu kesimin ise "paradan para kazananlar" olduğunu belirterek, üreten kesimin zor durumda olmasına karşın finansal getiri elde edenlere dikkat çekti. AK Parti'nin önemli bir isminden gelen bu sert ve net uyarılar, ekonomide acil adımlar atılması gerektiği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendirecek gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN