İSKİ'den kuraklık adımı: Bahçe-peyzaj sulama abonelikleri durduruldu

İSKİ'den kuraklık adımı: Bahçe-peyzaj sulama abonelikleri durduruldu

Aşırı sıcaklar nedeniyle Türkiye'de birçok baraj alarm veriyor. İstanbul barajlarındaki su seviyesinin kritik seviyelere ulaşmasının ardından İSKİ, su tasarruf tedbirleri kapsamında bahçe ve peyzaj sulama aboneliklerini geçici olarak durdurma kararı aldı.

Kurak geçen kış mevsimi barajlarda alarm verdirirken hemen ardından sıcaklık rekorlarının kırıldığı yaz mevsimi tabloyu iyiden iyiye kararttı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve barajlardaki su seviyesinin kritik seviyelere düşmesi nedeniyle İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), yeni önlemler aldı.

Sık sık abonelerine tasarruf çağrısı yapan İSKİ, bahçe ve peyzaj sulama aboneliklerini geçici olarak durdurma kararı aldı. Buna göre, dağıtım yerlerine bahçe ve peyzaj sulamalarının durdurulması yönünde yazı gönderildi. Yazıda şebeke suyu ile bahçe sulama aboneliğinin geçici süreyle durdurulduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN