İsmet Berkan, skandal ses kaydının perde arkasını yazdı: Kirli ilişkiler ağı büyüyor

İsmet Berkan, skandal ses kaydının perde arkasını yazdı: Kirli ilişkiler ağı büyüyor

Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın, firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile yine Habertürk sunucusu Veyis Ateş arasında geçen ses kaydının detaylarının paylaşmasının ardından, Karar gazetesi yazarı İsmet Berkan, skandal ses kaydının perde arkasını yazdı: Kim bu klik ve lobi? Bütün bu ifşaatlar zincirini tetikleyen Sedat Peker'e bakacak olursanız, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan başkası değil. Veyis Ateş’in Süleyman Soylu'ya yakın bir isim olduğu çok bilinen bir "sır."

Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın, firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile Habertürk sunucusu Veyis Ateş arasında geçen ses kaydının detayları paylaştı.

12 dakikalık ses kaydının yalnızca 3 dakikasını dinlediğini belirten Yılman, duyduklarının Habertürk yönetimine aktardığını söyledi.

"Bu arada Sezgin Baran Korkmaz, Altaylı'ya bu kaydı bana dinlettiğini söylemiş ama herkes bilmeli ki dinleyen sadece ben değilim. Ben de benden önce dinleyen iki kişiden duymuştum zaten bu rezaleti" diyen Yılman'ın paylaştığı ses kaydının detaylarının ardından Karar gazetesi yazarı İsmet Berkan, skandal ses kaydının perde arkasını yazdı.

"KİM BU KLİK VE LOBİ?"

"Veyis Ateş, SBK ile kimin "arasını bulmaya" çalışıyordu? Sevilay Yılman’ın dinlediği bant kaydında Veyis Ateş, SBK’ya şöyle diyor: "Ankara'dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…"

Kim bu klik ve lobi? Bütün bu ifşaatlar zincirini tetikleyen Sedat Peker’e bakacak olursanız, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan başkası değil.

Veyis Ateş’in Süleyman Soylu’ya yakın bir isim olduğu çok bilinen bir "sır." Ancak yine de, orijinal iddialar içinde Soylu’nun adının hiç geçmediğini hatırlatmak gerek. Soylu’dan adıyla söz eden tek kişi Sedat Peker. diyen İsmet Berkan, HaftalıkGazete adlı internet sitesinde 'kirli ilişkiler' ağını detaylarını anlattı.

Berkan'ın yazısından detaylar şöyle:

Tarih 11 Haziran 2021, cuma. O sabah haberturk.com sitesinde, sitenin yazarlarından Sevilay Yılman’ın yazısı saat 08.58’de online oluyor.

Yazıda Yılman, bir seferinde Sezgin Baran Korkmaz ile tanıştığını, kendisini "samimi, dürüst ve yakın" bulduğunu, o yüzden onunla bağlantısını sürdürdüğünü söylüyor, "Ama otelinde hiç kalmadım" diyordu.

Yılman'ın böyle yazmasının bir tane nedeni vardı: Aynı kurumun (Habertürk) bir zamanlar çok seyredilen haber kanalının haber sunucusu Veyis Ateş, suç örgütü lideri Sedat Peker tarafından dile getirilen iddialar üzerine "izne çıkarılmış"tı.

Veyis Ateş bu pozunu kendi sosyal medyasından paylaşmıştı. Fotoğrafın Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde çekildiği yaygın bir inanış.

Peker, Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde para ödemeden kaldığını öne sürmüş, Habertürk yönetimi Veyis Ateş’ten bu iddiayı yalanlayan yazılı bir açıklama yapmasını istemiş, Ateş bu açıklamayı yapamayınca da "izne çıkarılmış"tı. Bu bilgileri, Habertürk Grubunun önde gelen isimlerinden Fatih Altaylı açıkladı zaten.

Aynı Fatih Altaylı, 13 Haziran pazar günü öğlene doğru, saat 11.20’de online olan yazısında, Veyis Ateş konusuna devam ederek “Mesleğimizin düşürüldüğü durumu ibretle ve çok üzülerek izliyorum” diye söze başlıyor, "Bu gazeteci kılıklı sahtekarları ortaya çıkaralım, onları teşhir edelim" diyordu.

SEZGİN BARAN KORKMAZ HABERTÜRK OKUYOR

haberturk.com’dan linkini verdiğim her iki yazı da, son derece ilginç sonuçlar doğuracaktı. Biz o sırada bilmiyorduk ama ilk sonucu Sevilay Yılman aldı. Yazısı cuma günü (11 Haziran) yayınlanmıştı, cumartesi günü telefonu çaldı, arayan Sezgin Baran Korkmaz’dı.

Yılman, Sezgin Baran Korkmaz’la olan görüşmesinin bütün ayrıntılarını ancak üç gün sonra, yani 15 Haziran günü yazdı ve yayımladı. Yılman’ın yazısı 08.48’de online oldu.

Söylediğine göre 12 Haziran Cumartesi günü öğleden sonra saatlerinde telefonu çalmış, tanımadığı +41 koduyla başlayan bir numara onu FaceTime’dan arıyor. Açmış. Karşısında Sezgin Baran Korkmaz var.

Yılman’ın yazdığına göre SBK söze "Ablacığım selamlar. Ben Sezgin Baran Korkmaz… O kadar yakın olduğum gazeteci arkadaşıma rağmen onların bana vebalı gibi muamele göstermesine rağmen senin çıkıp; ‘Evet tanıyorum kardeşim! Çok da severdim!’ demen büyük yürek! Sağ olasın" diyerek başlıyor.

Yılman’ın aktardığına göre SBK, Veyis Ateş’in kendisinden "Ankara ile arasını bulmak için" 10 milyon Euro para talep ettiğini söylüyor, bu konuda Veyis Ateş ile aralarında geçen telefon konuşmasını kaydettiğini belirtiyor. Yılman ısrar edince de, toplamı 12 dakika olduğu söylenen kaydın 3 dakikalık bir kısmını ona dinletiyor.

DEHŞET VEREN TELEFON KONUŞMASI KAYDI

Yılman'ın yazısının bu telefon konuşmasını anlatan bölümü şöyle:

Veyis Ateş diyor ki özetle; "Biliyorum canın çok acıyor. Her tarafı yakıp yıkmak istiyorsun. Çıkıp her yere konuşmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlıyorum. Hak da veriyorum sana. Sen de eşine, ailene çoluğuna, çocuğuna kavuşmak istiyorsun… Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…"

Bunun üzerine SBK diyor ki; "Abi ben hukuken zaten haklıyım ama yine de sen söyle nasıl olacak?"

Veyis Ateş şöyle cevap veriyor; "Önce senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar…"

SBK ise; "Nasıl göstereceğim abi?"

Veyis; "Talep ettikleri meblağı yollayacaksın" diyor.

SBK da; "Abi diyelim yolladım 10 milyon euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman?" diye soruyor…

Veyis de diyor ki o zaman:

"Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak!"

Hülasa…

Benim dinlediğim kısım kelimesi kelimesine olmasa da bu kadar…

Altaylı daha önce yazmasaydı…

Yılman bu yazıyı 15 Haziran sabahı yayınladı ama ondan önce, 14 Haziran akşam üzeri saatlerinde (17.13’te) Fatih Altaylı’nın yazısı haberturk.com’da online olmuştu bile. Altaylı, yazısına “Veyis Ateş’le ilgili vahim iddialar” başlığını atmıştı. (Sevilay Yılman, Sezgin Baran Korkmaz’la Altaylı’dan önce konuşmuştu, kendi yazdığına göre SBK’nın anlattıklarını hemen Habertürk yönetimiyle de paylaşmıştı ama yazısını ancak Altaylı’dan sonra yazdı. Oysa, anlaşıldığı kadarıyla Fatih Altaylı neredeyse telefonu kapatır kapatmaz bilgisayarının başına geçmiş ve linkini verdiğim yazıyı yazıp hemen yayınlamıştı.)

Altaylı’nın yazdığına göre Sezgin Baran Korkmaz onu da aramıştı. Söylediğine göre SBK, Altaylı’yı daha önceki yazısında yaptığı çağrı üzerine arıyordu. Ona da, Sevilay Yılman’a anlattığı Veyis Ateş iddialarını anlatmıştı. Altaylı’nın yazdığına göre Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz’ın görüşmesi 7 Ocakta, yani SBK yurt dışına kaçtıktan bir ay sonra gerçekleşmişti.

Buraya kadar anlattıklarım, bir suç örgütü lideri olarak yurt dışında kaçak yaşayan Sedat Peker’in anlattıklarının tetiklediği ifşaatlar zincirinin görünen son halkasını oluşturuyor. Ama görünen son halka, zincirin son halkası değil…

VEYİS ATEŞ KİMİN ARACISI?

Veyis Ateş, SBK ile kimin "arasını bulmaya" çalışıyordu? Sevilay Yılman’ın dinlediği bant kaydında Veyis Ateş, SBK’ya şöyle diyor: "Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…"

Kim bu klik ve lobi? Bütün bu ifşaatlar zincirini tetikleyen Sedat Peker’e bakacak olursanız, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan başkası değil.

Veyis Ateş’in Süleyman Soylu'ya yakın bir isim olduğu çok bilinen bir "sır." Ancak yine de, orijinal iddialar içinde Soylu’nun adının hiç geçmediğini hatırlatmak gerek. Soylu’dan adıyla söz eden tek kişi Sedat Peker."

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN