İsrail İstanbul'daki vatandaşlarını uyarmıştı: Suikast çetesine operasyon

İsrail İstanbul'daki vatandaşlarını uyarmıştı: Suikast çetesine operasyon

İsrail'in İstanbul'daki vatandaşlarına 'İran'ın misilleme saldırıları olabilir” uyarıları sonrası MİT'in desteğiyle İstanbul'da İranlıların suikast planının çökertildiği belirtilmişti. İstanbul emniyet Müdürlüğü de önemli bir operasyona imza attı. İsrailli bir grup turiste saldırı hazırlığında olan İranlı suikast çetesinin çökertildiği belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (DMO) mensup subayların gizemli ve şüpheli ölümler silsilesi devam ederken, son olarak DMO’nun kilit isimlerinden Albay Hassan Said Khodaei'nin geçen ay Tahran’da suikasta uğraması büyük yankı uyandırmış, Khodaei’nin ölümünden İsrail’i sorumlu tutan İran misilleme yapacağını söylemişti.

İran'dan bu yöndeki açıklamaları sonrası İsrail İstanbul'da bulunan vatandaşlarını uyarmıştı. Vatandaşlarına kenti terk etmeleri çağrısı yaparken otellerden çıkmamalarını da tavsiye etmişti.

SUİKAST TİMİ ÖĞRENCİ, İŞ İNSANI KILIĞINDA TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

Saldırıya cevap verme arayışına giren İran’ın, Tel-Aviv ile Tahran arasındaki çekişmeyi Türkiye derinliğine taşıma amacında olduğu iddia edilmişti. İran istihbaratınca yönlendirildiği iddia edilen bir hücrenin, İsrailli turistlere suikast düzenlemek üzere ‘iş insanı’, ‘turist’ ve ‘öğrenci’ kılığında Türkiye’ye gönderildiği iddia edildi.

Tetikçilerin de aralarında olduğu öne sürülen eylem timinin, İstanbul’da bazı günübirlik evlere ve Beyoğlu Kuloğlu Mahallesi'ndeki bir otele yerleşerek, İsrailli grupları izleyip faaliyetlerini yakın takibe aldıkları tespit edildi.

GÜVENLİK BİRİMLERİ SUİKASTÇILARI TAKİBE ALDI

İran adına çalışan silahlı hücre ağına mensup kişilerin tamamının İranlı olmadığı ve içlerinde bazı yerel unsurların da bulunduğu öne sürüldü. Bu sırada eylem planı arayışında oldukları saptanan ve kaç kişi oldukları henüz resmi makamlarca açıklanmayan suikast şebekesi, Türkiye güvenlik birimlerince uzun süredir takibe alınarak ülkedeki her hareketi mercek altında tutuldu.

Suikast silahları ile birlikte günübirlik evlere ve Beyoğlu’ndaki bir otele yerleşen İran hücresine yönelik perşembe günü gece vakti baskın yapıldı. Saldırı tasarlayan İranlılar, gözaltına alındı.

SALDIRI AMAÇLARINDAN BİRİ TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİSİNİ RAYDAN ÇIKARMAK

Muhtemel bir saldırıyı güvenlik birimleri engellerken, eylemin amacının ise son dönemde olumlu adımlar atılan ve 15 yıl aradan sonra normale dönen Türkiye-İsrail ilişkilerini rayından çıkarmak olduğu iddia ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN