Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 10 Ekim'de Hamas ve İsrail arasında imzalanan ateşkese rağmen İsrail'in saldırılarını sürdürmesine tepki gösterdi. Garantör devletlere seslenen Davutoğlu, "Trump’a kefil olan üç garantör devlet (Türkiye, Mısır ve Katar) Trump nezdinde ortak bir girişimde bulunmalı ve bu saldırıların devam etmesi halinde imzalarını geri çekeceklerini ve İsrail’e müeyyide uygulamaya başlayacaklarını söylemelidir” dedi.
Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle;
"Uyarmıştım! Bu bir barış değil, garantileri olan bir ateşkes anlaşması bile değil demiştim. Şarm eş-Şeyh’deki tiyatronun foyası bir haftada ortaya çıktı! İsrail hava saldırıları ile ateşkesi bozdu; sadece dün 30’dan fazla kardeşimizi şehit etti! Ayrıca ateşkes sonrasında Batı Şeria ve Güney Lübnan’daki saldırılarına hız kattı!
Şimdi soruyorum! Garantör devletler ve liderler nerede? Trump’a kefil olan üç garantör devlet (Türkiye, Mısır ve Katar) Trump nezdinde ortak bir girişimde bulunmalı ve bu saldırıların devam etmesi halinde imzalarını geri çekeceklerini ve İsrail’e müeyyide uygulamaya başlayacaklarını söylemelidir!"
Uyarmıştım!
— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) October 20, 2025
Bu bir barış değil, garantileri olan bir ateşkes anlaşması bile değil demiştim.
Şarm eş-Şeyh’deki tiyatronun foyası bir haftada ortaya çıktı!
İsrail hava saldırıları ile ateşkesi bozdu; sadece dün 30’dan fazla kardeşimizi şehit etti! Ayrıca ateşkes sonrasında Batı… pic.twitter.com/5yGTKKt0e7
