İşsizlik soruna dev çözüm! 45.000 TL kazançlı iş fırsatı! Hem öğrenin hem kazanın

İşsizlik soruna dev çözüm! 45.000 TL kazançlı iş fırsatı! Hem öğrenin hem kazanın

İşsizlik sorunu sık sık gündeme gelirken herkese sevindiren önemli bir açıklama yapıldı. Hem meslek öğrenip hem de 45.000 kazanabilirsiniz. İşte tüm detaylar…

Milyonlarca genç iş sahibi olmak için farklı yollar denemektedir. İş denildiği zaman akla ilk gelen kurum İŞKUR olurken gençlere de iş sahibi olma fırsatı tanıyor. İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kursları ile işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerdeki ihtiyaç alanları kapanmış oluyor. Kurslar ile birlikte gençlere günlük olarak ödeme yapılırken iş sahibi olma imkanı da sunulmaktadır. Günlük 131,57 TL ile 285,06 TL arasında ödeme yapılmaktadır. İşte tüm detaylar…

İŞKUR'DAN GENÇLERE DEV FIRSAT

İŞKUR tarafından sunulan mesleki eğitim kurslarına katılarak aylık 4.560 TL kazanç sağlayabilirsiniz. Sanayi alanında verilen kurslarda bu tutar 7.411 TL'ye kadar yükselmektedir. Engelli ve eski hükümlülere yönelik kurslar bulunurken aylık kazanç tutarları ise 3.420 TL ile 4.560 TL arasında değişiklik gösteriyor. Süresi boyunca yapılan ödemeler 28.067 TL ile 45.609 TL arasında değişiklik gösteriyor.

iskur-odeme.jpg

SİGORTADA YAPILIYOR

İŞKUR tarafından sağlanan kurslara katılım sağlayan gençler ise iş kazası meslek hastalığı gibi durumlara karşı sigortalanmaktadır. Sigorta primi ile birlikte genel sağlık sigorta primlerinin ödemesi yapılırken kursu başarıyla tamamlayan kişilere kurs bitirme belgesi, sertifika verilmektedir. Belirli mesleklerde düzenlenen kurslara katılım adaylara mesleki yeterlilik belgesi verilmektedir.

iskur-basvuru.jpg

KURSLARA NASIL KATILIM SAĞLANIR?

İş denildiği zaman akla ilk gelen kurum İŞKUR olurken gençlere tanınan kurs imkanından yararlanmak için gerekli olan şartlarda merak ediliyor. İŞKUR kaydı kapsamında mesleğin gerekliliklerine uygunluk, belirli yaş kriterleri ve diğer özel şartlar göz önüne alınmaktadır. Her kişi en fazla 2 defa kurs hakkından yararlanmaktadır. İŞKUR işsiz gençlere iş fırsatı sunarken toplam yararlanma sayısının da 3'ü geçemeyeceğini belirtiyor. Kurslar ile birlikte hem ekonomik anlamda destek almak hem de meslek öğrenmek mümkündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN