İstanbul depreminin tarihini yabancı kaynaklar yazdı! Her geçen yıl deprem ihtimali yükseliyor

İstanbul depreminin tarihini yabancı kaynaklar yazdı! Her geçen yıl deprem ihtimali yükseliyor

19.3 milyon insanın yaşadığı İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde ağır hasara neden olacak olası depremle ilgili The Economist'te çarpıcı bir değerlendirme yapıldı. İşte detaylar...

İngiltere merkezli The Economist gazetesi, Marmara Bölgesi'nde beklenen depreme dikkat çekerek çarpıcı bir analiz yaptı. Endişeyle beklenen Marmara depreminin 2030 yılından önce olacağı ileri sürüldü.

MARMARA DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK?

Haberde, sismologların olası Marmara depreminin 2030 yılına kadar gerçekleşme ihtimalinin yüzde 60 olduğunun üzerinde duruldu. Haberde ayrıca İstanbul'un Göztepe semtinde oturan bir vatandaşın deprem endişesine yer verilirken, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler hatırlatıldı.

BİNALARIN ÇOĞU MEVZUATA UYGUN DEĞİL

Haberde, İstanbul'un altyapısı oldukça iyi durumda olduğuna, ancak binalarının çoğunun mevzuata uygun olmadığı bilgisine de yer verildi. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 1.2 milyon vatandaşın tehlike altında olduğu ifadelerine de yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN