İstanbul için beyaz esaret uyarısı! Meteoroloji ve AFAD'dan uyarı üstüne uyarı: Aklı olan sokağa çıkmaz

İstanbul için beyaz esaret uyarısı! Meteoroloji ve AFAD'dan uyarı üstüne uyarı: Aklı olan sokağa çıkmaz

Son dakika haberi... Hafta başından bu yana etkili olan sıcak hava dalgası yerini yağışlara bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a fırtınamı geliyor?' sorusunu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'dan uyarı üstüne uyarı geldi. İstanbul için büyük fırtına uyarısı. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o saat aralığı işaret ederek dışarı çıkanları uyardı. Aklı olan sokağa çıkmaz!

Mart ayı ile birlikte etkili olan sıcak hava dalgası yerini yağışlara bıraktı. İstanbul'da yer yere yağışlar görülürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'dan son dakika uyarısı yapıldı. Büyük fırtına geliyor, bugün sakın evinizden dışarı çıkmayın. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o saat aralığına dikkat ederek kırmızı kodlu uyarıda bulundu. Güneşe aldanmayın, göz gözü görmeyecek! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Aksaray, Kırşehir, Yozgat çevreleri ile Adana ve Kahramanmaraş’ın kuzey kesimlerinin Yağmur ve Sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ghhghghghg-1.jpg

Yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Yağışların, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat), yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/saat) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

AFAD'DAN LODOS VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika uyarısı sonrası AFAD'dan da bir uyarı geldi. Bugün için büyük bir fırtınanın geldiği belirten AFAD, vatandaşlara gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Meteoroloji’ye göre yarın İstanbul’da kuvvetli lodos ve yağış bekleniyor. Baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmasına karşı dikkatli olun"

hjhjhjh.jpg

ÜNLÜ UZMAN UYARDI: SAKIN PANİK YAPMAYIN!

Hava durumu tahminleriyle dikkatleri üstüne çeken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, dolu yağışı için uyarılarda bulundu. O saat aralığına dikkat çeken Ökten, "Küçük taneli dolu yağışı görülebilir. Panik yapmayın. İri taneli dolu yağışı için yerin çok ısınması lâzım." ifadelerini kullandı.

b2.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

11 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h1.png

12 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h2.png

13 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h3.png

14 MART 2023 SALI GÜNÜ

h4.png

15 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN