İstanbul için ikinci dalga uyarısı! İkisi birden vuracak: Meteoroloji ve uzmanlardan art arda korkutan açıklamalar

İstanbul için ikinci dalga uyarısı! İkisi birden vuracak: Meteoroloji ve uzmanlardan art arda korkutan açıklamalar

Son dakika haberi... Nisan ayı ile birlikte olan sağanak yağışlar etkisini iyice arttırmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece artmasına rağmen yağışlar görülmeye devam ediyor. Dün akşam İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sonrası gözler hava durumuna çevrildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. İstanbul için ikinci dalga uyarısı! 10 kent için sarı kodlu uyarı yapıldı. İkisi birden vuracak! Öğleden sonra dışarı çıkacak olanlar dikkat!

Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası Nisan ayı ile birlikte yerini sağanak yağışlara bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde devam ederken sağanak yağışlar tüm yurtta etkisini göstermeye devam ediyor. Dün gece yarısı İstanbul'da başlayan gök gürültülü sağanak yağış sonrası vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Sağanak yağışlar ne zamana kadar devam edecek?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. İstanbul ikin ikinci dalga uyarısı. 10 kentte sarı korlu uyarı yapıldı. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, saat vererek uyardı. İkisi birden vuracak! O saat aralığında sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ghghghgh-52.jpg

Yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel Dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL İÇİN İKİNCİ DALGA UYARISI

Dün gece yarısı İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sonrası vatandaşlar güncel hava durumunu sorgulamaya başladı. Yağışların devam edip etmeyeceğini dair önemli açıklamalarda bulunan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Bugün batı bölgeler yağmurlu. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İzmir, Manisa, Bursa, Denizli ve Uşak çevrelerinde gece Antalya'da yerel kuvvetli olması bekleniyor"

ÜNLÜ UZMAN UYARDI: İKİSİ BİRDEN VURACAK!

Hava durumu tahminleri ile sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Sağanak yağışların öğleden sonra devam edeceğini ifade eden Ökten, "İstanbul'da bu ilk dalga kısaydı. Öğleden sonra daha organize kütleler olacak." dedi.

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

26 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png

27 NİSAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png

28 NİSAN 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png

29 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4.png

30 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN