İstanbul için kar yağışı uyarısı! Meteoroloji tarih vererek uyardı... Marmara ve Türkiye'nin kuzey batısında yaşayanlar dikkat

İstanbul için kar yağışı uyarısı! Meteoroloji tarih vererek uyardı... Marmara ve Türkiye'nin kuzey batısında yaşayanlar dikkat

İstanbul’da yaşayanlar ve İstanbul seyahat planı olanlar dikkat! İstanbul için kar yağışı uyarısı! Uzman isim tarih vererek uyardı! Marmara ve Türkiye'nin kuzey batısında yaşayanlar dikkat! O tarihler için yaptığınız planları gözden geçirin...

Aralık ayına giriş yaparken, meteorolojiden uyarılar gelmeye devam ediyor. Meteoroloji eski Bölge Müdürü Murat Şahin, aralık ayının ortasında kuvvetli soğuk hava dalgası ihtimaline karşı uyarıda bulundu.

KASIM AYINDA YAŞANAN OLUMSUZLUKLARDAN DERS ÇIKARILMALI

istanbul-icin-kar-bekleniyor-mu-1.jpg

Kasım ayında yaşanan olumsuz hava koşullarından ders çıkarılması ve önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Şahin, belediye birimlerine afet yönetimi ile ilgili konuları tekrar gözden geçirme çağrısında bulunarak vardiya düzeni, takip hazırlıkları ve müdahale için eksikliklerin tamamlanması gerektiğini ifade ederek, kış havası şartlarına hazırlık yapılması konusunda uyarıda bulundu.

ARALIK AYININ ORTASINA DİKKAT

istanbul-icin-kar-bekleniyor-mu-2.jpg

Meteorolojik olarak kasım ayının özellikle ikinci yarısında kuvvetli fırtınalar ve yağışlarla geçtiğini hatırlatan Şahin, aralık ayının ilk günlerinin daha sakin göründüğünü ancak aralık ayının ortasında beklenen kuvvetli soğuk hava dalgası ihtimali nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Aralık ayının ortası için kuvvetli soğuk hava dalgası ihtimalinin bulunduğunu belirten Şahin; özellikle İstanbul, Marmara ve kuzeybatı bölgeleri için dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Kuvvetli soğuk hava dalgasının büyük ölçüde kar yağışına neden olacağı düşünülüyor, bu da aralık ayının ortasında kar beklendiğine işaret ediyor.

KUVVETLİ SOĞUK HAVA DALGASI NEDİR?

istanbul-icin-kar-bekleniyor-mu-3.webp

Kuvvetli soğuk hava dalgası, genellikle mevsim normallerinden daha düşük sıcaklıkların baskın olduğu ve geniş bir coğrafyayı etkileyebilen meteorolojik bir olaydır. Bu soğuk hava dalgaları, soğuk hava kütlelerinin geniş alanlara yayılması sonucu oluşur ve genellikle güçlü rüzgarlar, düşük sıcaklıklar, buzlanma ve kar yağışı gibi olumsuz hava koşullarıyla ilişkilidir.

Kuvvetli soğuk hava dalgaları, özellikle kış aylarında ortaya çıkar ve genellikle büyük bir coğrafyayı etkiler. Bu durum, hava kütlelerinin bir bölgeden diğerine hareket etmesi veya soğuk kutup havasının daha ılıman bölgelere akması sonucu meydana gelir. Kuvvetli soğuk hava dalgaları, şiddetli don olaylarına, su yollarının donmasına, enerji kesintilerine ve ulaşım sorunlarına neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN