İstanbul için sarı alarm! Meteoroloji 'kuvvetli vuracak' diyerek il il uyardı

İstanbul için sarı alarm! Meteoroloji 'kuvvetli vuracak' diyerek il il uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan haftalık hava durumunda kritik detay paylaşıldı. O iller için sarı kodlu uyarılar verilirken dikkatler İstanbul'a çekildi. Özellikle o bölgelerde kuvvetli olması beklenen hava olayına karşı uyarılar geldi. Meteoroloji'den gelen uyarılara göre "Kuvvetli vuracak" ibareleri paylaşılıyor. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de yaşanan hava olaylarına dair meteorolojiden kötü haber geldi. Yaz mevsiminin sıcak geçmesiyle birlikte eylül ayına dikkatler çekildi. Haftalık hava durumu raporunu paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, o bölgelere dikkat çekti.

HAVA DURUMU RAPORU

1 Eylül itibariyle hava durum değerlendirmelerine göre uyarılar yaptı. Ülkemizin kuzey kesimleri ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinde gök yüzünün parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

Rapora göre Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, Çankırı, Çorum, Amasya, Kars ve Ardahan çevreleri, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğusu ile Ankara’nın ve Balıkesir’in kuzeyi çevreleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise az bulutlu ya da gök yüzünün açık olacağı öngörülüyor.

istanbul-v1th-cover.webp

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Meteoroloji'den gelen açıklamalara göre Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Sabah saatlerinde ise boğaz çevresi ile Anadolu yakasında yer yer kuvvetli yağışlar tahmin ediliyor.

Hava durumu detaylarına göre hava sıcaklığının Marmara Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi'nde 3 - 5 derece azalması bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise sıcaklık bakımından herhangi bir değişikliğin yaşanması öngörülmüyor.

Meteorolojik kaynaklar tarafından yağış beklenen bölgelere dair uyarılar geldi. Bölge halkına uyarılar gelirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğinin altı çiziliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN