İstanbul Kart'ı olanlar dikkat! O tarihe kadar başvurmazsanız akbiliniz kullanıma kapatılacak...

İstanbul Kart'ı olanlar dikkat! O tarihe kadar başvurmazsanız akbiliniz kullanıma kapatılacak...

Belbim, 30 Nisan 2023 tarihi itibarıyla İstanbulkart Kullanım Koşulları ve Çerçeve Sözleşmesi'nin yürürlüğe gireceğini ve o tarihe kadar sözleşmeyi feshetmeyenlerin değişiklikleri kabul etmiş sayılacağını duyurdu. Belbim yeni sözleşmeyle 3 yıldan fazla kullanılmayan İstanbul Kart'ların da iptal edilerek kullanıma kapatılacağını belirtti. Yeni sözleşme İstanbul Kart'ınızı kişiselleştirmeyi zorunlu kılıyor.

İstanbul'da yaşayanların hala "akbil" olarak adlandırdığı toplu taşıma kartları 'İstanbul Kart'lar, 30 Nisan'dan itibaren yeni bir sözleşmeye tabi oluyor.

İstanbul'da önceleri yuvarlak bir metal parçadan oluşan ve akbil (Akıllı bilet) adı verilen toplu taşıma bilet sisteminden 2009'da temassız kartlara geçilmiş, ismi de İstanbul Kart olarak değiştirilmişti. 16 milyona yakın nüfusun yaşadığı kentte milyonlarca İstanbulKart kullanıcısı var. Kullanıcıların kartlarını kişiselleştirmesi 30 Nisan 2023 itibarıyla zorunlu hale geliyor.

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren BELBİM tarafından duyurulan uygulama doğrultusunda kartlarını kişiselleştirmeyenler çeşitli haklardan faydalanamayacak.

30 NİSAN'A KADAR SÜRE TANINDI

BELBİM, tarafından yapılan açıklamada ''İstanbulkart Çerçeve Sözleşmesi, 30.04.2023 tarihinde yürürlüğe girecek şekilde yenilenmiştir. İstanbulkart kullanıcıları, 6493 sayılı kanun gereğince Çerçeve Sözleşmesini yürürlük tarihine kadar hiçbir ücret ödemeden feshedebilecekler. Fakat belirtilen tarihe kadar fesih talebi yapılmazsa değişiklik kabul etmiş sayılacak.'' ifadeleri kullanıldı.

istanbul-kart.jpg

KULLANILMAYAN İSTANBULKARTLAR İPTAL EDİLECEK

BELBİM, çerçeve sözleşmesi kapsamında bulunan ve 3 yıl boyunca kullanılmayan İstanbulkartların iptal edileceğini duyurarak kullanıcılarını uyardı. İstanbul'da toplu taşıma kullananaların yedek kartlarını ya da şehir dışında oldukları için kullanmadıkları kartları kişiselleştirerek kullanmaları gerekiyor.

kedi-turnike.jpg

İSTANBULKART ÇEVRE SÖZLEŞMESİ NEDİR?

İstanbulkart Çerçeve Sözleşmesi, BELBİM tarafından müşteriye sunulacak hizmetlerin kapsamının ve bu hizmetlere yönelik tarafların hak ile sorumlulukların belirlenmesiyle ilişkilidir. Yeni yürürlüğe giren çerçeve sözleşmesi sms ve mail yoluyla İstanbulKart kullanıcılarına bildirildi. Yürürlüğe yeni giren İstanbulkart Kullanım Koşulları ve Çerçeve Sözleşmesi' için tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN