İstanbul sel felaketinde yeni alarm! Can kayıpları yükseliyor, Meteorolojiden yeni uyarı geldi

İstanbul sel felaketinde yeni alarm! Can kayıpları yükseliyor, Meteorolojiden yeni uyarı geldi

İstanbul'da yaşanan sağanak yağış felakete dönüştü. Geçtiğimiz gün uzun süren yağış şiddetini artırınca birçok bölgede sel yaşandı. Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de görülen şiddetli yağış sonrasında can kayıpları artarken, araçlar suyun altında kaldı. Sel felaketine sebep olan yağışlar birçok insanı mahsur bıraktı. İşte tüm detaylar...

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte şiddetli yağış uyarıları gelmeye başladı. Geçtiğimiz gün İstanbul'da yaşanan doğal afet ile birlikte şehir sular altında kaldı. İstanbul'un kuzey bölgesinde şiddetini artıran yağış Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de felakete sebep oldu.

İSTANBUL'DA SEL FELAKETİ

Yağış sebebiyle olumsuz olaylar meydana gelirken, birçok bölgede sel oluştu. Yağış sonrasında Arnavutköy'de birçok evi ve iş yerini su basarken birbiri ardına ihbarlar gelmeye başladı. İhbar gelen bölgelere çok sayıda kurtarma ekibi ve itfaiye ekibi sevk edilirken, bölgeye birçok ilçeden itfaiye araçları gönderildi.

Sosyal medyaya düşen felaketin görüntüleri yürek sızlattı. İstiklal Mahallesi'ndeki derenin taşmasıyla birlikte Boğazköy Köprüsü'nün kapanmasıyla dere yanında bulunan Boğazköy İlkokulunun bahçesini ve bodrum katını su bastı.

2-019.webp

SON ANDA KURTARILDILAR

Zaman ilerledikçe şiddetini artıran yağış Arnavutköy ve Başakşehir'de sele neden oldu. Yollarda bulunan araçlar mahsur kalırken, canını kurtarmak isteyen bazı sürücüler aracını terk edip eliyle itmeye başladı. Arnavutköy'de bulunan 4 katlı binanın bodrum katındaki yabancı uyruklu bir aile boğulma tehlikesini son anda atlattı.

Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan İstanbul valisi Davut Gül, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un birçok bölgesinde yağış olduğunu belirterek su baskınlarına karşı tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Olumsuz şartlar neticesinde yola motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla çıkılmamasını tavsiye ediyor.

64f7fe5be4bfdd1e040a663e.webp

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARILARI

İstanbul'da yaşanan kuvvetli yağışın ardından etkili olan sel felaketi 2 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre 12 kişinin de tedavisi sürüyor. Meteoroloji kaynakları tarafından kuvvetli yağış uyarısı gelmeye devam ediyor.

Yağışların Giresun çevreleri, İzmir'in kuzey kesimleri, Balıkesir'in batı ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey kesimlerinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışın ardından sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı önlemlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN