İstanbul'a buz yağacak! İstanbullular için uyarı üstüne uyarı: O saatlerde sokağa çıkanlar dikkat

İstanbul'a buz yağacak! İstanbullular için uyarı üstüne uyarı: O saatlerde sokağa çıkanlar dikkat

Mart ayında son günlere yaklaşılmasıyla beraber sıcak havalar son dönemde etkisini göstermeye başladı. Sıcaklıklar haftalardır mevsim normallerinin üzerinde seyrederken yılbaşından bu yana beklenen yağışlar bir türlü yağmadı. Söz konusu bu durum barajların kuruma seviyesine gelmesine neden olurken İstanbul Valiliği vatandaşları uyardı. Valiliğin uyarısı sonrasında ise Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten saat vererek vatandaşları uyardı.

Nisan ayının yaklaşmasıyla birlikte son dönemde sıcak havalar pek çok ilde etkisini gösterdi. Yılbaşından bu yana beklenen yağışların yağmaması barajların kuruma seviyesine gelmesine neden olurken söz konusu bu durum vatandaşları endişeye sevk etti. Sıcak havaların bir süre daha devam etmesi beklenirken İstanbul Valiliği yağış alarmı vererek vatandaşları uyardı.

Valiliğin uyarısı sonrasında ise Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten saat vererek vatandaşları uyardı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımladı. Söz konusu rapora göre; Türkiye 28 Mart 2023 Salı günü balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Haftalardır mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, bugünden itibaren yurdun iç ve batı kesimlerinde düşecek.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Adıyaman, Antep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VALİLİK UYARDI

Hava sıcaklıklarının 5-10 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi ve soğuk havayla birlikte yağışların; Salı günü İstanbul ve bölgenin doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul'da bu gece sahur vakti ve yarın sabah yağmur beklendiğini ifade eden Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten "İstanbul'a yarım saatlik yağış geliyor. Ondan sonra yağmur ara verecek. Bu gece sahur vakti ve yarın sabahleyin hafif yağmur bekleniyor. Öğleden sonra yer yer buz taneleri yağacak. Yarın hava soğuk. Sıkı giyinilmeli..." dedi.

İstanbul Valiliği ise "Bölgemizin soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

28 MART 2023 SALI GÜNÜ

1-002.jpg

29 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-003.jpg

30 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-004.jpg

31 MART 2023 CUMA GÜNÜ

1-005.jpg

1 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-006.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN