İstanbul'a yoğun çöl tozu uyarısı: Güneye bakan camları açmayın

İstanbul'a yoğun çöl tozu uyarısı: Güneye bakan camları açmayın

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı etkisini kaybetti ama bu sefer de kapıya çöl üzerinden gelen yoğun toz bulutu uyarısı dayandı. Meteoroloji uzmanları Perşembe ve Cuma gününe işaret ederek evlerin güneye bakan camlarının açılmamasını ve astım hastası olanların sağlıkları için maske takmalarını önerdi.

İstanbul'u 17 Mart Perşembe gününden itibaren etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava etkisini yitirdi ama şimdi de çöl üzerinden gelen bulutların şehrin havasını bozacağı uyarısı geldi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, 31 Mart Perşembe ve 1 Nisan Cuma günü çöl üzerinden İstanbul'a ulaşan çöl tozlarının şehirde etkili olacağını bildirdi.

"SOLUNUM İÇİN TEDBİR ALIN"

Ökten, "Yoğun çöl tozu an itibariyle Mora üzerinde ve ülkemize yaklaşıyor. Perşembe ve Cuma günü kuvvetli lodos ile birlikte iyice ülkenin batısını kaplayacak. Doğal döngü için gerekli olan çöl tozu bize de dolaylı olarak çok faydalı. Sadece solunum konusunda 2 gün tedbirli olalım" diyerek uyardı.

l-tozu.jpg

Ökten, belirtilen günlerde havanın açık olacağını söyleyerek herhangi bir çamur yağmuru vakası beklenmediğini ifade etti. Ökten, 'Perşembe ve Cuma çok az miktarda ve yer yer yağış var. Çöl tozu çamur yağmuruna sebep olmayacak. Arabalarını yıkatanlar ve camları silenler rahat olsun." dedi.

METEOROLOJİ: SICAKLIK 17 DERECE HAVA AÇIK

Meteoroloji'nin yayınladığı 5 günlük hava tahmin raporlarında ise 31 Mart Perşembe günü İstanbul'da hava açık görünüyor. Sıcaklığın 17 derece olarak verildiği rapora göre şehirde herhangi bir yağış beklenmiyor. Cuma günü ise hava kapalı sıcaklık ise 21 derece civarına yükselecek.

31-mart.png01-nisan-cuma.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN