İstanbul dünden buyana depremlerle sarsılmaya devam ediyor. İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak?' sorularını araştırırken Jeofizik Mühendisi Bülent Oruç'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Oruç, "Beklenen İstanbul depreminin süresi yaklaştı" diyerek vatandaşları üstüne basa basa uyardı. Daha büyük depreme hazır olun!
İstanbul, dün öğlen saatlerinde art arda yaşanan depremlerle sarsıldı. AFAD verilerine göre, Marmara Denizi Silivri açıklarında saat 12.13’te 3,9 büyüklüğündeki depremin ardından saat 12.49’da gerçekleşen 6,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İstanbullular sokaklara çıktı. Bu depremin ardından da bir saat içinde sırasıyla 4,4, 5,9, 4,8, 4,9, 4,5, 3,5 ve 4,0 büyüklüğünde depremler kaydedildi.
UZMAN İSİMDEN KORKUTAN UYARI: DAHA BÜYÜK DEPREME HAZIR OLUN!
Yaşanan korku dolu deprem sonrası vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Jeofizik Mühendisi Bülent Oruç, katıldığı programda şu ifadeleri kullandı:
"Beklenen İstanbul depreminin süresi yaklaştı. Çünkü bu deprem güçlü bir deprem ve bunu çok önemsemek gerekir. Adalar kolu ve Ganos kolunda yıkıcı bir deprem olabilir. Bunu bu kadar iddialı söylememin birkaç nedeni var. Yakın geçmiş zamanda yaşanmış örnekler var. Mesela 17 Ağustos Depremi’nden birkaç ay sonra Düzce Depremi’nin meydana gelmesi. Ya da Kahramanmaraş Depremi’nde 1 saat arayla iki yıkıcı depremin yaşanması.
O nedenle bu 6,2 büyüklüğündeki depremden sonra ben yeni bir yıkıcı depremin bu kol üzerinde meydana geleceğini düşünmüyorum. Ama başka yakın kollar üzerinde daha büyük ve yıkıcı bir depremin yakın zamanda meydana gelebileceğini öngörüyorum."