Önce tabancayla vuruldu sonra cesedi yakıldı! Ramazan Er cinayetinde 2 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

Önce tabancayla vuruldu sonra cesedi yakıldı! Ramazan Er cinayetinde 2 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

Mardin’in Nusaybin ilçesi kırsalında tabancayla vurulduktan sonra cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki Ramazan Er cinayetine ilişkin hazırlanan iddianamede dikkat çeken detaylar yer aldı. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Bilal (21) ve Yusuf Mutlu (19) kardeşler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, Nurullah Yüksel (21) için 5 yıla kadar hapis talep edildi.

Korkunç olay, 2 Ekim 2025’te Nusaybin’in Düzce Mahallesi kırsalında yakılmış bir erkek cesedinin bulunmasıyla ortaya çıktı. Cesedin yanında bulunan 3 anahtar üzerinden yapılan inceleme, jandarma ekiplerini şüphelilerin yaşadığı adrese götürdü. Yapılan çalışmalar sonucunda cesedin, Haziran ayından bu yana kayıp olan Ramazan Er’e ait olduğu belirlendi.

370 BİN TL’LİK BORÇ İDDİASI

İddianamede yer alan bilgilere göre olayın temelinde yaklaşık 370 bin TL’lik bir borç meselesi bulunuyor. Ramazan Er’in, şüphelilerden birinin kardeşine ait kredi kartından yapılan nakit işlemler sonrası başlayan anlaşmazlığın büyüdüğü, borcun ödenememesi üzerine cinayetin planlandığı öne sürüldü.

ARAÇTA İNFAZ EDİLDİ, KIRSALDA YAKILDI

Savcılık değerlendirmelerine göre olay günü Ramazan Er, “atış talimi” yapılacağı bahanesiyle kiralık bir araca bindirildi. Nusaybin kara yolu üzerinde araç durdurulduktan sonra Bilal Mutlu’nun, torpido gözündeki tabancayı alarak arka koltukta bulunan Ramazan Er’e önce vücuduna ardından başına defalarca ateş ettiği belirtildi.

Cinayetin ardından cesedin başka bir araca taşındığı, Yusuf Mutlu’nun bir akaryakıt istasyonundan temin ettiği benzinle kırsal alanda yakıldığı iddianamede yer aldı. Ayrıca delilleri yok etmek için aracın yıkandığı ve maktule ait cep telefonunun parçalanarak ortadan kaldırıldığı da tespit edildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Savcılık, cinayeti işlediği değerlendirilen Bilal ve Yusuf Mutlu kardeşler için “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Delillerin gizlenmesine yardım ettiği iddia edilen Nurullah Yüksel hakkında ise ayrı olarak 5 yıla kadar hapis istendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN