İstanbul'da deprem | Son depremler - 16.11.2015 - İstanbul haberi

İstanbul'da deprem | Son depremler - 16.11.2015 - İstanbul haberi

İstanbul'da az önce deprem meydana geldi. AFAD Merkez üssü Marmara Denizi olan depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Rahastahenesi ies Saat 17.46'da meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.2 olarak duyurdu. Deprem İstanbul'a 12 km mesafede oldu.

İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünün Marmara Denizi olduğunu açıkladı. AFAD'in açıklamasına göre depremin büyüklüğü 4.0 olarak ölçüldü. Boğaziçi Kandilli Rasathanesi ise İstanbul'da hissedilen ve paniğe neden olan depremin yerin 7.7 km derinliğinde meydana geldiğini ve 4.2 şiddetinde olduğunu duyurdu.

MARMARA'DA 1 SAATTE 5 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD depremin İstanbul'a 25 km mesafade gerçekleştiğini açıkladı.

Son depremin ardından yerin 2.6 km derinliğinde 1.2 büyüklüünde bir deprem daha meydana geldi. 1 saatte Marmara Denizi beşik gibi sallanırken art arda 5 artçı deprem kaydedildi.

Okan Tüysüz, 4 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi:

Türkiye'de yaşanan son depremler

Türkiye'de ve dünyada her gün çok sayıda deprem meydana geliyor. Ancak yaşanan son depremlerin pek çoğu 3 ve altı şiddette olduğu için bizler tarafından hissedilmiyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini tutuyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınıyor.

Türkiye'de yaşanan depremleri aşağıda yer alan bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

SON DEPREMLER TIKLA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN