İstanbul'da etkili olan kar yağışı yolları kapattı

İstanbul'da bugün öğlen 12:00 ile gece yarısı 02:00 arasında etkili olacağı açıklanıp vatandaşların uyarıldığı kar yağışı aralıklarla hızını artırmaya devam ediyor. Kar yağışı Silivri'de bazı mahallelerin yollarının kapanmasına neden oldu. İşte İstanbul'da etkili olan kar yağışında son dakika gelişmeleri....

İstanbul Silivri'de yoğun kar yağışı nedeniyle bazı mahalle yolları kapandı. Ekiplerin küreme çalışmasıyla yollar tekrar açıldı.

Silivri'de yoğun kar yağışı nedeniyle bazı mahallelerin yolları kapandı. Onlardan biri Danamandıra Mahallesi oldu. Kapanan yollar, belediye ekipleri ile mahallelinin küreme çalışmalarıyla ve tekrar açıldı.

silivri039de-bazi-mahalle-yollari-kapandi-9611-dhaphoto1.jpg

EKREM İMAMOĞLU: GECE 02:00'A KADAR DEVAM EDECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, devam eden kar yağışı ile ilgili olarak vatandaşlara saat verip 'Dikkatli olun' uyarısı' yaptı. İmamoğlu açıklamasında, "Kar yağışı ağırlıklı olarak kentin batı bölgelerindeki ilçelerde daha çok yoğunlaştı. Bugün de İstanbul’un genelinde anlık yağışlar olabilir. Vatandaşlarımızı zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmaması konusunda uyarıyoruz. Çıkmak zorunda ise mutlaka toplu taşıma araçlarımızı kullanmasının çok kıymetli olacağının altını çizelim. Metro seferleri gece 02.00’ye kadar devam edecek, metrobüs de 24 saat esasına bağlı olarak hizmetini sürdürecek. İETT gerekli hallerde ek seferler düzenleyecek. Şehir Hatları’nda da herhangi bir sıkıntılı durum yok. Olası trafik sıkışıklığında vatandaşlara ve çalışanlara ulaştırılmak üzere 100 bin kumanya ve 54 bin mobil malzeme hazır halde. İBB’nin tuz stokları da yeterli durumda." ifadelerini kullandı.

KAR BULUTLARI GELMEYE DEVAM EDİYOR

Büyükçekmece'de denizin üstünde gün batımı öncesinde kar bulutlarının geliş anı etkileyici görüntüler oluşturdu.

Kent genelinde üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, zaman zaman olumsuzluklar yaşatıyor.

istanbul-havas.jpg

Yaşanan olumsuzlukların yanı sıra kar yağışı sırasında ve sonrasında kartpostallık görüntülerin oluşmasına sahne oluyor. Büyükçekmece'de Marmara denizi manzarasıyla bir vatandaş tarafından time lapse(hızlandırılmış) çekim tekniğiyle çekilen görüntüde ise, gün batımı ve sonrasında kar bulutlarının gelişi görülüyor. Görüntü etkileyici anlara sahne oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN