İstanbul'da fırtına ve sağanak yağış alarmı

İstanbul'da fırtına ve sağanak yağış alarmı

İstanbul'da kuvvetli yağış birçok noktada hayatı felç etti. Sarıyer'de caddeyi su bastı, 1 araç mahsur kaldı. Silivri'de ise dere taştı, ev ve yolları su bastı. Tuzla'da balıkçı tekneleri alabora oldu. Fırtına nedeniyle direk devrildi, bir kişi hayatını kaybetti. Eyüpsultan'da istinat duvarının çökmesi sonucu 3 gecekondu boşaltıldı. Bağcılar'da ise bir ilkokulun yanında bulunan inşaatın istinat duvarı çöktü, öğrenciler eve gönderildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve AKOM'un kuvvetli yağış uyarılarının ardından İstanbul'da fırtına etkili olmaya devam ediyor. Sağanak yağış nedeniyle kentin bazı bölgelerinde vatandaşlar zorluk çekiyor. Ekipler ise teyakkuz halinde.

8223036.jpg

SİLİVRİ’DE CADDELER VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

İstanbul Silivri’de sağanak yağış sonrası caddeler ve sokaklar göle döndü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren sağanak
yağış etkili olmaya başladı.

8224115.jpg

Silivri Altınorak mevkiinde de yağış sonrası caddeler ve sokaklar göle döndü. Vatandaşlar zor anlar yaşarken, bir çok evi su bastı.

8224113.jpg

TUZLA’DA DENİZLE KARA BİRLEŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından şiddetli rüzgar sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da etkisini göstermeye başladı. Rüzgar özellikle mega kentin sahil kesimlerinde etkili oldu. Tuzla’da kuvvetli lodos ve fırtına nedeniyle, sahil boyunca halatlarla kıyıya bağlı olan 7 tekne alabora oldu. Dev dalgaların etkisiyle sahildeki ağaçların kökleri ortaya çıktı. Yüksekliği birkaç metreyi bulan dalgalar nedeniyle denizle kara birleşti. Lodos sebebiyle oluşan dev dalgaların ardından denizin sahil şeridinde kalan kısmında renginin değiştiği görüldü.

8220298.jpg

6 KİŞİLİK AİLE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın etkisiyle Eyüpsultan’daki bir inşaat alanında toprak kayması meydana geldi. 3 gecekondu boşaltılırken, 6 kişilik ailenin yaşadığı bir gecekondu içeride kimse yokken toprağın kayması sonucu kısmen çöktü.

8223768.jpg

Evinin bir kısmı çöken Fikri Atik, “Mağdur olduk. Birden oldu korktuk. Gerçekten çok ciddi bir gürültüyle oldu. Ben çocukları okula götürmüştüm. Biz 6 kişilik bir aileyiz, hepimiz de yok olabilirdik. Evimize şuan da giremiyoruz. Müştemilat bölümüm vardı. Benim özel eşyalarımın olduğu bir alandı. Aşağı yukarı 1 buçuk milyonun üzerinde değeri olan eşyam vardı. Onların tamamı çamura karıştı. Bahçem vardı, tamamı gitti. Ceketimizden başka hiçbir şeyimizi alamadık. Bütün eşyalarımız evin içinde korkudan giremiyoruz. Mağduruz, durum bu” dedi.

8223769.jpg

BAKIRKÖY SAHİL YOLUNDA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına etkili oluyor. Menekşe sahili İstanbul Caddesi'nin bir kısmını su bastı. Yeşilköy istikametinde de 3 araç mahsur kaldı. Su baskını nedeniyle cadde polis ekipleri tarafından trafiğe kapatılırken, mahsur kalan araçlarda hasar oluştu. İBB ekipleri araçları kurtarırken, su tahliye edildi.

8223709.jpg

BAĞCILAR’DA OKULUN YANINDA BULUNAN İNŞAATIN İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Bağcılar Yavuz Selim İlkokulu’nun yanında bulunan inşaatın istinat duvarında çökme yaşandı. Okul bahçesinin bitişiğindeki duvarda yaşanan çökme, tehlikeli görüntüler oluşturdu. Yavuz Selim İlkokulu’ndaki öğrenciler tedbir amacıyla tahliye edildi. Olay yerine gelen belediye ekipleri, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

bag.jpg

TEKNE KARAYA OTURDU, 11 KİŞİ KURTARILDI

İstanbul'da şiddetli rüzgar nedeniyle "Kadriye Ana" isimli Türkiye bandıralı tanker, lodos nedeniyle Zeytinburnu açıklarında kıyıya sürüklendi. Karaya oturan tankerdeki 11 kişilik mürettebat mahsur kaldı. Mürettebatın ihbarı üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD, itfaiye ve emniyet ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla karayla gemi arasında kurulan düzenekle mahsur kalan 11 kişilik mürettebat kurtarıldı.

8223377.jpg

FIRTINADA DİREK DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ

Kağıthane’de fırtınanın etkisiyle devrilen aydınlatma direği yanında duran motosikletli kuryenin üzerine düştü. Ağır şekilde yaralanan 20 yaşındaki Muhammed Ela, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan genç yapılan tüm müdahaleler rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

8223397.jpg
Muhammed Ela

KÜÇÜKÇEKMECE’DE GÖLE DÖNEN YOLDA MAHSUR KALAN 38 KİŞİ KURTARILDI

İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur yolları göle çevirdi. Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Gümrük yolu da su altında kalırken, Kanarya Mezarlığı’na cenaze için gelen midibüsün içindeki 30 kişi ve Halkalı’da çalışan ve Esenyurt’a giden bir servisin içindeki 8 kişi de suda mahsur kaldı.

8224600.jpg

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, cenaze için gelen 30 kişiyi önce itfaiye aracının üzerine çıkardı. İşçilerin bir kısmını ise itfaiye eri sırtında itfaiye aracına taşıdı. Tahliye edilen işçiler, başka bir araçla olay yerinden ayrıldı. Daha sonra olay yerine gelen Küçükçekmece Belediyesine ait kepçe iş servisini halatla çekip sudan kurtardı. Kurtarma anları kameraya yansıdı.
8224603.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN