İstanbul'da insan kaçakçılarına operasyon: 93 göçmen kurtarıldı

İstanbul'da insan kaçakçılarına operasyon: 93 göçmen kurtarıldı

İstanbul’da kaçak göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda, uluslararası insan kaçakçılarının elinde bulunan “Şok Evleri”nde ve bir minibüste yapılan aramalarda toplam 93 düzensiz göçmen kurtarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretiyle mücadeleye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’ye yasadışı yollarla gelen ve buradan da Avrupa ülkelerine geçiş için fırsat kollayan düzensiz göçmenlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ilk olarak Sultangazi’de “Şok Evi” diye tabir edilen düzensiz göçmenlerin barındığı 3 adres tespit edildi. Buralarda insan kaçakçıları tarafından batılı ülkelere gönderilmeden önce toplanan söz konusu şok evlerine 10 Mart’ta baskın yapıldı. Özel harekat polislerinin de katılımıyla düzenlenen operasyonlarda 13’ü Afganistan ve 58’i Suriye uyruklu olmak üzere toplam 71 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Göçmenlere yönelik operasyon kapsamında önceki gün yol kontrollerinde Y.G. isimli şoför yakalanırken 22 Afganistan uyruklu göçmen kurtarıldı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Araçta ve adreslerde gerçekleştirilen aramalarda 18 uyku tulumu, 1 şişme bot, yağmurluk ve bir miktar para ele geçirildi.

KİŞİ BAŞI 2 BİN EUROYA ANLAŞMIŞLAR

Yapılan araştırmalarda, Yunanistan’a götürülmek üzere göçmenlerden yurt dışına çıkmaları durumunda aileleri tarafından ödenmek üzere kişi başına 2 bin euro para talep edildiği belirlendi. Operasyonlarda yakalanan minibüs sürücüsü Y.G. ile ilgili adli işlem başlatılırken, 93 düzensiz göçmenin, polisteki işlemlerinin ardından ülkelerine gönderilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN