İstanbul'da iş cinayeti! Metrelerce yüksekten beton tankına düştü

İstanbul'da iş cinayeti! Metrelerce yüksekten beton tankına düştü

Türkiye'de iş güvenliğindeki eksiklikler nedeniyle işçiler hayatını kaybetmeye devam ediyor. İstanbul'da hazır beton üreten fabrikada çalışan Ersin Korhan bakım için tırmandığı beton tankının içine düştü. Korhan feci şekilde hayatını kaybetti.

Feci olay İstanbul Arnavutköy'de Hadımköy Ömerli Mahallesi'nde bulunan bir hazır beton fabrikasında meydana geldi. Metrelerce yükseklikteki beton santrali silosuna bakım için tırmanan Ersin Korhan isimli işçi, bir anda dengesini kaybederek silonun içine düştü.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan incelemede Ersin Korhan'un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

anblll.jpg

Polis olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Öte yandan, İşyerlerinde işveren tarafından iş sağlığı ve güvenliği kapsamında alınmayan tedbirler nedeniyle iş cinayetleri önlenemiyor. Türkiye'de tedbirsizlik ve usulsüzlük nedeniyle hala binlerce insanın ölümüne neden olan iş cinayetlerine ilişkin İSİG Meclisi'nin son raporuna göre; bu yılın ilk on ayında en az bin 634, ekim ayında ise 150 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Raporda, çocuk işçi cinayetleri sayısının da 47 olduğu açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN