İstanbul’da öğrendi memleketinde uygulamaya koydu! İstanbul’da geçinemezken bu işle resmen para babası oldu

İstanbul’da öğrendi memleketinde uygulamaya koydu! İstanbul’da geçinemezken bu işle resmen para babası oldu

1992’de ailesi ile birlikte Bitlis’ten İstanbul’a göçen Ömer Demirkıran, yıllar sonra memleketine dönerek kendi atölyesini kurdu. 170 kişiye istihdam sağlayan Demirkıran, İstanbul’da geçinemezken bu işle resmen para babası oldu…

Bitlis’in merkez köylerinden Kokarsu’lu olan ve 31 yıl önce ailesi ile birlikte İstanbul’a göçen Ömer Demirkıran, 3 yıl önce aldığı radikal bir kararla memleketine geri döndü. İstanbul’daki iş yoğunluğundan sıkılan Demirkıran, aldığı kararla birlikte memleketinde kendi atölyesini kurdu.

bitlis-4.jpg

Yıllarca İstanbul’daki tekstil fabrikalarında işçi olarak çalışan Demirkıran, şimdi kendi atölyesini işletiyor. Kısa sürede işletmesini büyüterek ürünlerini ihraç etmeye başlayan Demirkıran, 3 yıl önce İstanbul’da bulunan fabrikasını memleketi Bitlis’e taşıdı.

Devletten aldığı destekler ile Bitlis Organize Sanayi Bölgesi’nde atölyesini kuran Demirkıran, 170 gence de istihdam sağlıyor.

bitlis-1.jpg

GÜNDE 6500 PARÇA ÜRETİMİ YAPILIYOR

Fabrikada günlük üretilen 6.500 parça kıyafeti, iç pazarın dışında pek çok ülkeye de yollayan Demirkıran, AA muhabirine, aldığı desteklerle kurduğu atölyede memleketine hizmet etme hayalini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Yıllarca İstanbul’da yaşamasına rağmen memleketini unutamadığını söyleyen Demirkıran, "Fabrikada günlük 6 bin-6 bin 500 parça ürün üretiyoruz. Fransa, İngiltere gibi birçok ülkeye, iç piyasaya ve anlaşmalı olduğumuz firmalara üretim yapıyoruz. Fabrikamızda 170 kişi çalışıyoruz. İyi ki memleketimize gelmişiz. Burada teşviklerden yararlanıyoruz. Desteğinden dolayı devletimize teşekkür ediyoruz." dedi.

bitlis-2.jpg

Hayalinin hep memleketinde çalışmak olduğunu vurgulayan Demirkıran, "Memleketime gelmek ve halkıma hizmet etmek hayalimdi. Önceden gençler işsizlikten dolayı çalışmak için farklı illere göç ediyordu. Şimdi kendi memleketlerinde çalışma imkanı buluyorlar. Servis, sabah kapılarından alıyor, akşam da evlerine bırakıyor. Bu memleketimiz için çok önemlidir. Burada mutluyuz." şeklinde konuştu.

bitlis-3.jpg

“BURADA ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEBİLİYORUZ”

İşçilerden Mikail Acar ise, "İnsanın memleketi gibi yok. Batıda da çalıştım. Her açıdan burada çalışmak daha güzel. Mesai saatlerimiz belli. İnsanın kendi memleketinde çalışması güzel bir duygu. 3 yıldır buradayım ve hiçbir sıkıntımız yok. Burada asgari ücretle geçinebiliyoruz ama orada yetmiyordu." İfadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN