İstanbul'da uygulanacak yeni kar tedbirleri belli oldu

İstanbul'da uygulanacak yeni kar tedbirleri belli oldu

İstanbul'da bu gece yarısından sonra etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle Vali Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu karla mücadele toplantısı yaptı. Toplantıda kar yağışı esnasında trafikte meydana gelebilecek kaza ve aksaklıkların en aza indirgenmesi hususunda yeni tedbirler alındı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla yapılan toplantıda, bu gece yarısından itibaren etkili olacak kar fırtınasına karşı önlemler belirlendi. Vali Yerlikaya, Meteoroloji'nin uyarıları doğrultusunda gerekli hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.

İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Hasdal Yerleşkesi'nde yapılan toplantıya; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

İstanbul'da karla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların ve beklenen kar yağışıyla ilgili tedbirlerin ele alındığı toplantıda konuşan Vali Yerlikaya, öncelikle geçen hafta yaşanan 4 günlük kar yağışına değindi. Yerlikaya, Meteoroloji'nin uyarıları doğrultusunda tedbirler alındığını, vatandaşların alınan önlemlere uyması sonucunda kentte ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını hatırlattı. İstanbullulara teşekkür eden Vali Yerlikaya, Meteoroloji'den yeni bir yoğun kar uyarısı geldiğini söyledi. Yerlikaya, "Tahminler uyarınca biz de hazırlıklarımızı yaptık" dedi.

"EN ÖNEMLİ HAZIRLIK TRAFİKTE"

İstanbul'da karla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların ve beklenen kar yağışıyla ilgili tedbirlerin ele alındığı toplantıda 8-12 Mart tarihlerinde yürütülen çalışmalara değinen Vali Yerlikaya, "Meteorolojinin uyarıları ışığında Valilik olarak idari tedbirlerimizi aldık ve İstanbullularla paylaştık. Yapılan ikinci uyarıda sağanak yoğun kar beklendiğini belirttiler. Tahminler uyarınca biz de hazırlıklarımızı yaptık" dedi. Vali Yerlikaya, "4 günlük büyük karla mücadeleyle ilgili çalışmalarımızda bu şehrin valisi olarak öncelikle İstanbullu hemşehrilerimize teşekkür etmek istiyorum. Tecrübelerimizden yola çıkarak hava koşullarının çok öncesinden hemşehrilerimize kurallara uymayla ilgili uyarılarda bulunduk. Karla mücadeledeki en önemli hazırlığı trafikle ilgili yaptık. Trafiğe mümkün olduğunca çıkmayın, çıkmanız gerekiyorsa toplu ulaşımı kullanın dedik. Belediyenin trafik yoğunluğu haritasının yemyeşil olduğunu gördük. Kurallara uyan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN