İstanbul'dan herkes kaçıyor, o ile yerleşiyor! Parası olan oraya gidiyor!

İstanbul'dan herkes kaçıyor, o ile yerleşiyor! Parası olan oraya gidiyor!

Beklenen büyük İstanbul depremi ve şehrin kalabalık yaşantısı derken insanlar İstanbul'dan adeta akın akın göç ediyor! Parası olan o ile yerleşiyor! Herkes bütün düzenini oraya taşıyor...

ürkiye'nin göç haritasında önemli bir değişim yaşanıyor ve Muğla, giderek İstanbul'dan göç alan bir kent konumuna yükseliyor. Bu göçün ardındaki sebepleri anlamak için birkaç ana faktöre odaklanmak mümkün.

EN BÜYÜK SEBEP DEPREM TEHLİKESİ

16597137-1200x675.webp

İstanbul, nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehri olmasıyla beraber, bir dizi sorunu da beraberinde getiriyor. En belirgin sorunlardan biri, tarihi boyunca sık sık büyük depremlerle sarsılması ve bu sebeple yüksek deprem riski taşımasıdır. Bu durum, İstanbul'da yaşayanları, özellikle deprem korkusunu tetikleyen son olaylarla birlikte, daha güvenli bölgelere göç etmeye yönlendiriyor.

YOĞUN GÖÇ YAŞAM KOŞULLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

ak-partide-istanbula-ozel-yeni-calisma-tersine-goc-projesi-d3de7577.webp

Ayrıca, İstanbul'un çeşitli coğrafyalardan yoğun göç alması, şehirdeki yaşam koşullarını olumsuz etkileyen bir diğer faktör. Özellikle Anadolu, Suriye ve Afganistan gibi ülkelerden gelen göç dalgaları, ekonomik ve sosyal dinamikleri etkileyerek bazı kişileri daha sakin ve huzurlu bir yaşam arayışına itiyor.

MUĞLA PEK ÇOK YÖNDEN OLUMLU BİR HAYAT SUNUYOR

mugla-gece-hayati-2h6fsfn5ygrkafi7psccds1chezs2n.jpg​​​​​​​

Muğla'nın çekiciliği, sadece göç edenlerin kaçtığı unsurlar değil; aynı zamanda doğal güzellikleri, turistik yerleri ve sakin yaşam tarzıyla da ilgi çekiyor. Özellikle zengin emekliler, Muğla gibi şehirleri tercih ederek, daha huzurlu bir yaşam arayışını sürdürüyorlar. Bu durum da Muğla'nın göç almasında etkili bir diğer faktör olarak öne çıkıyor.

Muğla'nın sağlık hizmetleri, eğitim olanakları ve ulaşım imkanları da göçü destekleyen önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bu faktörler, Muğla'nın sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda yaşam kalitesiyle de öne çıkmasını sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN