İstanbul'un iki ilçesine AK Parti'den aday adayı yok! 37 ilçe için 248 aday: O ilçeleri ise AK Parti'den kimse istemedi

İstanbul'un iki ilçesine AK Parti'den aday adayı yok! 37 ilçe için 248 aday: O ilçeleri ise  AK Parti'den kimse istemedi

Yerel seçimler yaklaşırken İstanbul'un o iki ilçesine AK Parti'den aday adaylık başvurusu gelmedi! 37 ilçe için 248 aday ama o ilçeleri AK Parti'den kimse istemedi...

Türkiye genelinde 2024 yerel seçimleri için aday adaylarının başvuruları devam ederken, İstanbul'da AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) için 3 aday adayı, ilçe belediyeleri için ise toplamda 248 aday adayının başvuru yaptığı belirtildi.

Aday adaylarının heyecanla beklediği süreçte, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, İstanbul genelinde toplamda 3 aday adayının İBB için başvuruda bulunduğu ifade edildi.

AK PARTİ O 2 İLÇE İÇİN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPMADI

ak-parti

Özellikle ilçe belediyeleri için yoğun bir ilginin olduğu belirtilirken, İstanbul'un 37 ilçesinde toplamda 248 aday adayının başkan adaylığı için AK Parti'ye başvuruda bulunduğu açıklandı. Fatih ve Beşiktaş ilçelerinde ise henüz bir aday adayının başvuru yapmadığı belirtildi.

AK PARTİ İLÇE ADAY ADAYLIK BAŞVURU SAYILARI

thumbs-b-c-a995d41f6bb89dda2eb6bdaf4a576aa1

En fazla başvurunun 20 aday adayı ile Bayrampaşa ilçesinden geldiği görülürken, Esenyurt 19, Sultanbeyli 18, Büyükçekmece 13 aday adayı ile sıralamada dikkat çekiyor. Diğer ilçeler ise sırasıyla Ataşehir 12, Sancaktepe 11, Küçükçekmece 11, Gaziosmanpaşa 10, Arnavutköy 10, Kartal 10, Maltepe 9, Tuzla 8, Çekmeköy 7, Eyüpsultan 7, Pendik 7, Güngören 6, Bahçelievler 6, Başakşehir 6, Kadıköy 6, Sarıyer 5, Bakırköy 5, Avcılar 5, Çatalca 4, Beyoğlu 4, Beylikdüzü 4, Sultangazi 4, Üsküdar 3, Beykoz 3, Bağcılar 2, Esenler 2, Zeytinburnu 2, Silivri 2, Şişli 2, Şile 2, Ümraniye 1, Kağıthane 1 ve Adalar 1 başvuru ile takip etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN